Új játékost szerződtetett a DEAC együttese. Az NB I-es bajnokságban szereplő hajdúságiak négy légióssal vágtak neki a szezonnak, de Keenan Gumbs távozásábal egy hely felszabadult. A klub vezetősége pedig azonnal lépett és egy, Magyarországon már többször is biznyított játékossal vette fel a kapcsolatot. A megállapodást követően hétfőn pedig orvosi vizsgálatra érkezik a csapathoz.

Az új légiós az a Darrin Govens lesz, aki korábban megfordult pályafutása során mindkét vasi kosárlabda csapatnál is. Körmenden rövidebb, Szombathelyen hosszabb időszakot töltött el, de mindkét állomáson sikereket könyvelhetett el. Olyannyira, hogy honosított kosarasként a magyar válogatott tagjaként is bizonyíthatott. Szerződtetése mindképpen nagy fogásnak számít a honi mezőnyben.

Govens Zalaegerszegen, Székesfehérvárott és Szegeden is pattogtatott és 2020-21-es szezonban a bajnokság legértékesebb játékosának választották hazánkban. Az elmúlt másfél évben a francia első osztályban szerepelt, a Cholet Basket, a Limoges és a Nancy együtteseiben, utolsó bajnoki mérkőzését december 27-én játszotta. Január 7-én pedig bemutatkozhat a DEAC szurkolóinak is a Nyíregyháza elleni szomszédvári rangadón.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!