A Debrecen kiválóan kezdte a remek hangulatú mérkőzést, és a gyors támadásoknak köszönhetően 5-1-re el is lépett. A lendület azonban nem tartott sokáig, hat perc alatt egyenlítettek a vendégek, ezért Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért. Minden debreceni hibát gyors ellenakcióval büntetett az egyre pontosabban kézilabdázó Nyköbing, amely átvette a vezetést. A lassú támadójáték nem vezetett eredményre hazai oldalon, ezért kapusának lecserélésével a létszámfölényes akciók mellett döntött Szilágyi. Csapata több mint 11 percig nem talált be, de egyre hatékonyabban védekezett, így csupán egygólos hátrányban volt a szünetben.

Az első félidő hajrájában, súlyos térdsérülését követően, tíz hónap után egy büntető kivédésével tért vissza a debreceni kapuba a német Ann-Cathrin Giegerich.

A második felvonás elején Bordás Réka vezérletével egyenlített a magyar csapat, amely megtalálta az ellenszert a dánok játékára, így a folytatásban is szoros volt az állás. A házigazdák több mint 35 perc után vezettek ismét (22-21), ám az ellenfél nyitott védekezésre váltott. Egy 3-0-s és egy 4-0-s sorozata is volt a magyar bajnokság legutóbbi bronzérmesének, amely a hajrában Planéta Szimonetta és Kácsor Gréta találataival biztosította be győzelmét. Bár a hazaiak már 27-23-ra is vezettek, az utolsó percek váratlanul izgalmasra sikeredtek, és végül csak egy gól lett a különbség.

Kácsor Gréta és Planéta Szimonetta hét-hét, Bordás Réka négy góllal, Catherine Gabriel hat, Ann-Cathrin Giegerich négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mia Solberg Svele hat, Elma Halicevic és Marie Helene Sajka öt-öt gólt lőtt.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ, C-CSOPORT
DVSC SCHAEFFLER–NYKÖBING FALSTER HÅNDBOLD (dán) 28–27 (10–11)
Debrecen, 1800 néző. V: Lidacka, Lesiak (lengyelek)

DEBRECEN: GABRIEL – Töpfner 3 (3), PLANÉTA 7, Vámos P. 2, BORDÁS 4, KÁCSOR 7, Vámos M. Csere: GIEGERICH (kapus), Füzi-Tóvizi 1, Hámori, Szabó Nina 2, Jovovics, Petrus 1, Costa 1. Edző: Szilágyi Zoltán

NYKÖBING: Petersen – HALILCEVIC 5, Kristiansen, Jörgensen, Madsen 2, VAN DER VLIET 3, Mikkelsen 3. Csere: Greve (kapus), SAJKA 5 (2), SVELE 6 (3), S. A. Nielsen, A. W. Nielsen 2, Flader 1. Edző: Jakob Larsen
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 8. p.: 5–1. 14. p.: 6–6. 20. p.: 7–9. 27. p.: 8–11. 35. p.: 14–14. 44. p.: 18–19. 51. p.: 23–21. 56. p.: 27–23
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagy csatát vívtunk egy kiváló csapat ellen. Jól kezdtünk, majd megálltunk támadásban, ezt jól használta ki ellenfelünk. A második félidő aztán egy igazi taktikai csata volt, melyet végül a szívünkkel nyertünk meg egy nagyszerű hangulatú, parázs összecsapáson.
Jakob Larsen: – A vereség ellenére is úgy érzem, jó meccset játszottunk. Nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk a fenomenális hangulatú csarnokban, remélem, fejlődni, tanulni azért tudtunk még így is.

A DVSC jövő vasárnap a horvát Podravka Koprivnica otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

vasárnap játsszák:
D csoport:
SCM Ramnicu Valcea (román) – Praktiker-Vác 14.00

B csoport:
Motherson Mosonmagyaróvári KC-Fana IL (norvég) 16.00

A csoport:
ES Besancon (francia)-Siófok KC 18.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!