A szervezők sem gondolták volna, hogy 2021-ben megrendezett évzáró MIX röplabda torna sikere ismétlést kívánt. Pedig így történt, köszönhetően a szakág jeles képviselőinek. A Sport és Ifjúsági Iroda támogatásával megvalósult rendezvényre már hetekkel korábban befutott megannyi megkeresés a jelentkezésekkel valamint a lebonyolítás rendszerével kapcsolatosan.

A gondos tervezést követően hirdették ki, hogy az évzáró MIX röplabda kupát 2022. december 30-án rendezik meg az Aréna Munkacsarnokában – ismertebb nevén, a Sugár úti sportcsarnokban. Előzetesen 11 csapat adta le nevezését, de később betegségek, sérülések miatt egyik formáció kénytelen volt visszalépni. A tíz együttest felsorakoztató rendezvény viszont minden értelemben kuriózum volt. Közel száz embert mozgatott meg az évzáró torna.

Ismert korábbi játékosok, szakedzők csatlakoztak és ezúttal a pályán mérték össze tudásukat a főszereplők. A lebonyolítás során két 5-5 csapatos csoportra osztották a szervezők az együtteseket. A sorsolást követően valamennyi alakulatra négy találkozó várt. Az izgalmakat fokozta, hogy az első csoportban alaposan körbeverték egymást az együttesek, így a pontarány volt döntő a továbbjutást illetően.

Érdemes kiemelni a Tatabánya csapatát, amely a Szombathelyi Sportiskolával szorosan együttműködő TRSE komplett edzői stábját hozta el a vasi megyeszékhelyre. Pályára lépett Szabados István, a Magyar Röplabda Szövetség korábbi utánpótlás szakmai igazgatója is, aki a jövőben már csak a tatabányaiak sikeréért dolgozik. Akadt aki a családot hozta el magával és állította pályára.

A Pánsíp fantázianevet viselő csapat ugyanis a Gőczi családot takarta. A SzoSI együttesében ismét mezt húzott Bodovics Árpád is, aki jelenleg az előkészítő csoport egyik lelkes trénereként tevékenykedik. A torna kiváló hangulatban telt és vérbeli labdameneteket láthattak mindazok, akik kilátogattak a rendezvény helyszínére. Ők testközelből is megtapasztalhatták milyen egy jó röplabda mérkőzés.

– Egy rendkívül jól sikerült rendezvényt sikerült megvalósítanunk a Sport és Ifjúsági Irodának támogatásával. Ugyanakkor itt szeretném megköszönni a két önzetlen segítőnek Kolénak és Szárnyinak a segítségüket. A visszajelzések pozitívak voltak a csapatok részéről, reméljük lesz folytatása a programnak – osztotta meg gondolatait Bedőcs Gergely, a házigazda csapatának szakosztályvezetője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!