Mint ismert hosszú hetekig ment a találgatás, hogy hol folytatja pályafutását Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis mellőzött volt a Manchester Unitednél, majd a vb kezdete előtt adott nyers interjúja miatt felbontották vele a szerződést. Ebben a beszélgetésben egyébként utalt arra is, hogy BL-induló csapatba szerződne és cáfolta, hogy Szaúd-Arábiában folytatná pályafutását.

Épp ezért talán mindenkit meglepett, hogy mégis az Al-Naszr gárdához írt alá csillagászati összegért. Ráadásul a kontraktus 2025 nyaráig szól, ami egyben a labdarúgó pályafutásának lezárásáig tehető. Ugyanakkor a Goal szakportál összeszedett három még ennél is különlegesebb traszfert és annak hátterét, amely jól mutatja, hogy mennyire kiszámíthatatlan a sors.

A Manchester United kötelékében Sir Alex Ferguson óriási üzleteket kötött. Elég csak Cristiano Ronaldo esetére gondolni, aki az angoloknál nőtt világsztárrá. Azonban a menedzser képes volt nagyon mellé is nyúlni. Csillagászati összeget adott Verón játékjogáért, aki besült a szigetországban. Ebbe a keretbe illik a szintén portugál Bebé esete is, aki még a hajléktalan válogatottban is játszott.

A szélső teljesen átlagos képességekkel volt megáldva, amikor ingyen leigazolta a Vitoria Guimares. Innen került szinte azonnal tovább a vörös ördögökhöz. A traszferért 9,4 millió dollárt fizettek az angolok, holott Ferguson még csak nem is látta előtte a játékost. Az átigazolásért a portugál másodedző szava volt a döntő tényező és Bebé máris United-játékos lett.

A történet viszont itt lett érdekes, hiszen az igazolás miatt vizsgálat indult és kiderült, hogy a labdargó ügynöke Jorge Mendes 40%-os jutalékot zsebelt be az üzletből. A focista pedig kétszer ölthette magára a vörös mezt, hogy később kölcsönjátékosként tűnjön el a térképről. A 32 éves támadó a spanyol Rayo Vallecano színeiben játszik a mai napig.

Hasonlóan érdekes volt Kevin-Prince Boateng barcelonai kiruccanása. 2019 januárjában a katalán együttes a támadószekciót akarta megerősíteni, azonban a pénzügyi problémák miatt csak gazdaságos keretek között mozoghatott a klub. Az akkor 31 éves Boateng szerződtetése így is meglepetés volt. A Sassulo együttesétől érkezett támadó a 19 mezt kapta meg.

A teljesítménye és a hozzáállása gyorsan megmutatta, hogy ez a váltás még neki is túl nagy falat volt. Félévet töltött a Barcelona kötelékében, összessen három bajnokin és egy kupameccsen lépett pályára. Támadóként gólt nem szerzett és a szurkolókban sem hagyott mély nyomot. 2019 nyarán a távozás mellett döntött és aligha bánta meg a két fél ezt a döntést.

A Real Madrid is képes volt a nagy fogásokra, elég csak Luis Figo vagy Zidane és Beckham esetét nézni. Ugyanakkor betlik sem kerülték el a királyi klubot. Az idő kerekét 2009-ig kell visszpörgetni, akkor az egész világot megdöbbentette a Real, amikor bejelentették, hogy kölcsönben megszerezték Julien Faubert játéjogát a West Ham Unitedtől. Nagy reményeket főztek a labdarúgóhoz.

Még Di Stefano is ott volt a játékos bemutatásánál. Faubert viszont nem szakadt meg, hogy a kölcsönadás idején a vételi szándékot megerősítse a királyi gárda vezérkarában. Elfelejtett edzésre menni, többször is balhéba keveredett. Ráadásul egy Villareal elleni találkozón felvette egy kamera, ahogy a kispadon aludt. Bár a futballista ezt később megcáfolta, hogy valóban szunyókált volna.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!