A rendkívül rövid karácsonyi szünetet követően ismét tétmérkőzés várt Haladás együttesére. Hétfőn este ugyanis a szombathelyiek számára is elstartolt a férfi Futsal Magyar Kupa küzdelme. A címvédő a második fordulóban a másodosztály nyugati csoportjában vitézkedő Tihany FC otthonába látogatott. Bár a vasi együttes nélkülözni kényszerült csapatkapitányának játékát, így is a Haladás számára kötelező volt a továbbjutás kiharcolása. A késői kezdés ellenére sem okozott csalódást Juanra Calvo alakulata.

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a vendég gárda, és ennek nyomatékosításaként a vezetést is hamar megszerezték. Egy tetszetős akció a végén az első percben Szalmás Zoltán talált a tihanyi kapuba. Növelte a fordulatszámot a Haladás a folytatásban is, és saját térfelére szorította be a Balaton-parti riválisát. Az újabb helyzetek mellett a gólok tekintetében is hatékony volt a szombathelyi együttes. Nagy kedvvel játszottak és a magabiztos védekezés mellett négyszer is eredményesek voltak az első félidőben.

A kötelező feladatot már az első 20 percben abszolválta a szombathelyi csapat és magabiztos különbségű előnyre tett szert. A második félidőben így lehetősége nyílt a vendégek mesterének, hogy valamennyi játékosának pályára lépést biztosítson és újabb taktikai elemeket gyakorolhasson tétmérkőzésen. A támadásokban végig ott volt az újabb gólok megszerzésének lehetősége, amelyeket jó százalékban értékesíteni is tudtak a szombathelyiek. Az utolsó percekre már átadta a kezdeményezés lehetőségét is a Tihany csapatának.

A hazaiak legfőbb motivációja az volt, hogy nagynevű ellenfele kapuját bevegye és megszerezze a becsületgólt. Erre a 37. percig kellett várni, ekkor büntetőből sikerült szépíteni a Tihanyi FC-nek. A 8-1-es végeredményt Arnon találata állította be és tette fel a pontot az i-re. A Magyar Kupa második fordulójában végig magabiztos játékkal és hatékony támadófocival őrölte fel ellenfelét a Haladás, amely biztosította helyét a következő körben.

Tihanyi FC – Haladás VSE 1-8 (0-4)

Haladás: Gyimesi – Szalmás, Nagy, Arnon, Rutai
Csere: Homlok – Kovács, Luggi Longo, Hajmási, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Horváth (37′) illetve Szalmás (1′, 8′), Rutai (7′), Vas (12′, 22′), Sipos (26′), Körmendy (32′), Arnon (39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!