A vasi labdarúgó bajnokságok pihenője alatt tovább folytatjuk az ilyenkor szokásos értékelő cikksorozatunknak, melynek ezúttal egy olyan együttest választottunk alanyául, akiknek az elmúlt években sokszor kellett félniük a kiesőzónától, a 2022/23-as kiírásban azonban erős középcsapattá nőtték ki magukat. 

Pálla Zsombor a Vasvár legeredményesebb játékosa volt az ősz során a maga 8 találatatával.

A Vasvár együttese az előző idényt 29 ponttal – akkor 6 ponttal többet gyűjtve, mint a már kieső Egyházasrádóc alakulata – a 12. helyen zárta. A már a korábbi években is szimpatikus támadófocit játszó vasváriak ebben az idényben már féltávnál 20 ponttal rendelkeznek, a tavasznak pedig minden teher nélkül futhatnak neki.

A tavaszt a 7. helyről váró együttes előre nem igazán nézegethet a tabellán, de a 6. helyen álló Rábapattyal viszont még nagy csatát vívhat. A középmezőny szorosan alakul, így érdemes lesz tavasszal is gyűjtögetniük a pontokat, de a kieséstől egyáltalán nem kell tartaniuk a papírforma szerint.

Mi változott tavalyhoz képest? 

A csapat számokkal alátámaszthatóan is rendbe tette a védekezését, összehasonlításként tavaly 15 mérkőzés után 45 gólt kaptak (akkor a második legtöbb volt a mezőnyben), a szezon végén pedig csak a tök utolsó helyen záró Lukácsháza (93) kapott náluk többet (87).

A 2022/23-as kiírásban 15 meccset követően 26 kapott góllal állnak, emellett pedig 27 alkalommal be is találtak, így a gólkülönbség alapján is leszűrhető, hogy stabil középcsapatként üzemelnek.

A Fair Play tabellán sem állnak rosszul, az ősz során egyetlen egy alkalommal sem mutattak fel vasvári játékosnak piros lapot a játékvezetők. Rajtuk kívül még két együttes büszkélkedhet ilyen statisztikával, a Király SE és a Szentgotthárd, míg ebből a szempontból a legrosszabbul a Celldömölk teljesített, ők 4 piros lapot kaptak a bajnokság első felében.

TABELLA

A Vasvár rögtön egy kötelező győzelemnek tűnő mérkőzéssel indítja majd a tavaszt, hisz a 15. helyezett Söptéhez látogatnak majd a 16. fordulóban. A bajnokságra pedig ezúton is sérülésmentes felkészülést kívánunk a csapatnak. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!