A téli szünet után szép lassan folytatódnak a bajnoki küzdelmek valamennyi sportágban. A futsal és a kézilabda mellett a kosárlabda csapatok is pályára léptek a legutóbbi hétvégén. A Szombathelyi Sportiskola U16-os együttesére komoly megpróbáltatás várt. A korosztályos bajnokság 12. fordulójában a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata látogatott a vasi megyeszékhelyre.

Az idegenben elszenvedett vereségből próbált erőt meríteni és visszavágni baranyai ellenfelének a vasi együttes. Ez azonban az első félidőben nem sikerült. Bár kétségtelen tény, hogy fizikális és magassági fölényben lévő vendégek ellen jól zárt a retesz, de támadásban nagyon döcögött a gépezet. Ráadásul többször is sikerült felzárkózni a játékrész során, de a fordítás nem jött össze.

Jót tett a nagyszünet a hazai kosarasoknak és Simon vezetőedző iránymutatása is jótékonyan hatott a szombathelyiek játékára. A második félidőben ugyanis hasonlóan kemény védekezéssel lepték meg a pécsi riválist és már a támadóoldalon sem vallottak szégyent. Főként Horvátz Roland bizonyult tarthatatlannak, aki mezőnyből és a büntetővonalról is hatékonyan tüzelt.

A mininális előnyét az utolsó pillanatig őrizte a Pécs, de Horváth egyenlítést követően következett a hosszabbítás. Itt viszont már a hosszabb és minőségi cserékkel rendelkező padok közti különbség döntött. Egy rendkívül közönségszórakoztató mérkőzésen veszített így a Szombathelyi Sportiskola, amely a hétvégén Szolnokon javíthat.

Szombathelyi Sportiskola – NKA Pécs U15 79-82 (11-18, 15-19, 22-16, 22-17, 9-12)

SzoSI: Horváth R. 34, Horváth I. 10, Szendrő B. 7, Horváth G. 9/3, Hansen D. -.
Csere: Horváth D. 9/3, Horváth Á. 4/3, Varga Á. 4, Németh M. 2, Sziffer Zs.
Vezetőedző: Simon Bence

Az NKA Pécs legeredményesebb dobói: Rácz 22, Szalontai 19/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!