A visszafogott bajnoki kezdést követően eredményesen zárta a 2022-es esztendőt a Haladás VSE együttese. A bajnoki címvédő idén is szeretné megőrizni elsőségét, ehhez pedig a legjobb úton jár, hiszen a tabella éléről várhatja a folytatást. Ráadásul a Magyar Kupában is továbbjutott Juanra Calvo csapata, amely jó úton jár, hogy mindkét kiírásban megismételje a tavalyi teljesítményét.

Ugyanakkor talán meglepetésként érhette a szurkolókat, hogy a Tihany FC felett aratott győzelmet követően arról szóltak a hírek, hogy közös megegyezéssel távozik egy fontos láncszem Szombathelyről. A többszörös magyar válogatottságot jegyző Dávid Richárd és a Haladás szerződést bontott. Három éve éppen szezon közben – január közepén – érkezett a vasi megyeszékhelyre a játékos.

Gyorsan alapemberré vált a védelem tengelyében és a gólok termeléséből is kivette a részét. A Szombathelyen töltött időszak alatt 76 tétmérkőzésen viselte a Haladás mezét. Ezeken pedig 21 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. A Halival két Magyar Kupa elsőséget, két bajnoki aranyat és egy bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. Ráadásul a Bajnokok Ligájában a 2021-2022-es szezonban az elitkörig jutott el a csapattal. A játékost már be is jelentette új együttese a Scoregoal-Kecskemét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!