A 2021-es esztendőben megalakult a Szombathelyi Pingvinek női szakosztálya, amely már az első évében meglepte a mezőnyt. A remek eredményt az új idényben is szeretné megismételni, esetleg megfejelni. Erre pedig minden esélye meg is van a PINKvineknek, amely a dobogós helyezésekért nagy versenyfutásban van. A 2023-as évet a legerősebb ellenféllel kezdte a vasi alakulat.

A listavezető Rampage veretlenül állt a csoport élén és Szombathelyre is győzelmi szándékkal érkezett. A liga leghatékonyabb védelmével és támadóival rendelkező vendégek azonnal magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Gyorsan járatták a pakkot, aminek meg lett az eredménye. Két védelmi hibát kihasználva megnyugtató előnyre tett szert a Rampage.

Ezután már felbátorodott a vasi gárda és kiegyenlítetté vált a játék a mezőnyben. Ugyanakkor a kapu elé csak ritkán jutottak a szombathelyi lányok. A nagyobb hátránytól Ritecz kapus bravúrjai mentették meg a Pinkvineket, amely becsülettel küzdött a találkozó végéig. A második harmad derekától pedig már gólveszélyt is rejtett a támadójátékuk. Horváth révén pedig a szépítés is összejött a házigazdának.

Az utolsó harmadban már kiegyenlített erők küzdelmét láthatta a közönség. Gólok pedig mindkét oldalon születtek, ezzel is tovább színesítve az amúgy sem unalmas összecsapást. Végül az esélyesebb vendégek 9-2-re nyerték meg a találkozót. A szombathelyi lányok a vereség ellenére a dobogó harmadik fokáról várhatják a folytatást. Vasárnap pedig Tatabányán javíthatnak Fullár Emmáék.

Szombathelyi Pinkvinek – Rampage Women’s Hockey B 2:9 (0:3, 1:3, 1:3)

Pinkvinek: Ritecz P. – Kőhalmi J., Takács D., Fullár E., Lakics K., Nagy L.
Csere: Novák Z., Márffy Zs., Németh Z., Friedl R., Horváth A., Fullár-Komatits G., Török L., Horváth J., Mazzag S., Péntek B.
Vezetőedző: Tarcsi Dániel
Másodedző: Geosits Levente

Gólszerző: Horváth A. (34′, 54′) illetve Zsobrák H. (4′), Schally L. (8′), Máhl F. (13′), Czakó J. (21′), Gombár J. (36′), Papp B. (36′), Nyikos O. (49′), Keresztény N. (58′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!