Nem lehet azt mondani, hogy könnyű helyzetben van az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttes. Az őszi edzőcserét követően bár voltak felvillanásai a vasi piros-feketéknek, mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerették volna. Az Europe Cup kiesése óta meglehetősen hullámzó játékkal és eredményekkel rukkoltak ki.

Ezt az alaphelyzetet pedig tovább nehezíti, hogy néhány nap leforgása alatt a keret összetétele is alaposan megváltozott. Előbb Brandon Parrish távozott a Rába-parti városból, majd Mike Moore játékengedélyéért jelentkezett be egy spanyol csapat. A két érintett klub megállapodását követően az erőcsatár már a hispán együttes sikeréért dolgozhat a szezon hátralévő részében.

A légiósok pótlását igyekezett a szakmai stáb rövid úton pótolni és Justin Edwards valamint Eric Adams Jr. játékosokkal egészült ki a körmendi mag. Beépítésük gőzerővel zajlik, ugyanakkor kérdéses, hogy a taktikai szerepkörben milyen gyorsan találják meg a helyüket. Kísérletezésre pedig azért sincs hosszú idő, mert a hétvégén már a Szeged ellen kellene begyűjteni a győzelmet.

Erre pedig nagy szüksége lesz a Körmendnek, amely legutóbbi öt találkozójából négyet elveszített. Akárcsak a Szedeák, amelyet Ferenczék idegenben már egyszer kétvállra fektettek. A nyolcadik helyezett vasi gárda számára égetően fontos lesz a siker begyűjtése, mert kedvezőtlen forgatókönyv esetén a playoff helyet is fel kell adni a piros-feketéknek.

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák
2022. január 14. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!