Átalakult kerettel futott neki a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 16. fordulójának az Egis Körmend együttese. Két meghatározó légiósa köszönt el a Rába-parti alakulattól néhány nap leforgása alatt. Helyükre Edwards és Adams Jr. érkeztek. Utóbbi azonban még nem lépett pályára szombat este. Nagy kérdés volt, hogy sikerült-e átlépnie árnyékán a vasi alakulatnak, amely a hasonlóan hullámzó teljesítménnyel kirukkoló Szegedet fogadta.

Az alapszakasz őszi felvonásán már találkoztak egymással a felek, amely a körmendi gárda sikerével zárult. Hasonló forgatókönyvben és eredményben reménykedtek a hazai szurkolók. Alaposan bekezdett a házigazda, amely Mitchell két triplájával alapozta meg a hangulatot, majd Cakarum és Chambes is betalált közelről. A 10-0-ás roham tűzbe hozta a szurkolókat is. Ezután kiegyenlítetté vált a játék és felváltva esteka kosarak mindkét oldalon. Ebben a periódusban nem a védekezés keménységéről szólt a játék.

A folytatásban viszont Körmend megszilárdította hátsó alakzatát, támadásban pedig végig játszották lehetőségeiket is pontosan fejezték be az akciókat. A félidőben megérdemelt hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A szünet ugyanakkor megtartás vasi csapat lendületét, amely a folytatásban teljesen összeesett és súlytalanná vált. A Szeged ledolgozta hátrányát és újra nyílttá tette a küzdelmet az utolsó játékrész kezdete előtt. Hatalmas csata vette kezdetét a negyedik etap során.

Chambers és Cakarun mellett Durázi játszott nagy kedvvel és főként eredményesen. Felváltva estek a pontok a hajrában, de a körmendi játékosok törekedtek arra, hogy az ismételten megszerzett előnyükkel jól sáfárkodjanak.  Végül nagy csata árán a vasi piros-feketéknek sikerült hazai pályán – a szurkolók támogatását élvezve – begyűjteni a győzelmet és megszilárdítani helyüket a középmezőnyben.

Egis Körmend – NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 93-85 (29-28, 23-17, 17-26, 24-14)

Körmend: Mitchell 20/9, Kiss M. -, Chambers 18/3, Durázi K. 25/3, Cakarun 15.
Csere: Edwards 12/3, Ferencz Cs. 3/3, Herczeg K. -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!