Az év női U -18-as sportolója Viszkeleti Villő lett, aki 2022-ben három világversenyen is nagyszerűen teljesített. 17 éves tehtségünk a normandiai Gymnasiadén bronz-, a jeruzsálemi U-18-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, a Caliban rendezett U20-as világbajnokságon pedig az előkelő 5. helyen végzett.

Németh Pál idejéből maradt fenn a követendő tradíció, hogy az egyesület sportolói, edzői, vezetői, támogatói az év egyik utolsó napján fehér asztal mellett találkozzanak és kötetlenül beszélgessenek – írta meg a frisss.hu.

 

A női U-23-as kategória legjobbjának Németh Zsanettet választottuk.

Az egyesület munkacsarnokában Horváth Vilmos elnök és Németh Zsolt vezetőedző röviden értékelték a 2022-es évet. Mindketten sikeresnek és eredményesnek ítélték meg a klubban folyó munkát.
A férfi U-23-as kategória legjobbja címet Varga Donát érdemelte ki.
Az elnök hangsúlyozta, hogy megtartották a helyüket a világ élvonalában, hiszen minden korosztályban ott voltak és eredményesen szerepeltek a világversenyeken. Németh Zsolt kiemelte, hogy az idei különösen fontos és izgalmas szezon lesz, hiszen Budapest ad otthont az atlétikai világbajnokságnak, amelyhez nagy reményeket fűznek.
A felnőtt nőknél a világbajnoki 7. helyezett Gyurátz Réka lett a legjobb.

A Dobó SE 2022-es sikereihez a Németh Zsolt, Németh László, Gubián Tamás, Csercsics Richard, Kiss Szilárd edzői gárda lelkiismeretes és szakértő munkájával járult hozzá.

A férfiaknál a világbajnoki 5. és Európa-bajnoki ezüstérmes, többször is 80 méter feletti egyéni csúcsot javító Halász Bence elsőségéhez nem férhetett kétség.
Az egyesületi díjátadót követően Lengyák András kért szót. Ő is testvérei Németh Pál halála után alapították meg a Németh Pál-díjat, amelyet minden évben az év legjobb vas megyei utánpótláskorú atlétájának adnak át. Mint az alapítás óta minden esztendőben ezúttal is a Dobó Se versenyzője lett a győztes.
András a díjat, lánya Lengyák Barbara Panna közreműködésével nyújtotta át Viszkeleti Villőnek.
A díjátadó után Kiss Szilárd, a korábbi nagyszerű, magyar rekorder, olimpikon súlylökő izgalmas előadása következett. Szilárd ugyanis nagyon régóta foglalkozik lepkék és más rovarok gyűjtésével. Páratlan gyűjteményét már sokszor, sok helyen meg lehetett csodálni. Ezúttal egy közelmúltbeli gyűjtőútjáról tartott érdekfeszítő előadást. Az egzotikus Francia- Guayanában járt, az eltöltött időről, a dzsungel kihívásairól, az országról, az emberekről és természetesen nem mindennapi kalandjairól szólt „Dzsungel az Európai Unióban” című prezentációja, amely nagy sikert aratott a közönség körében.

A díjazottak a jeles bucsui főzőmester, Magyar Péter által készített vörösboros-vargányás szarvaspörkölt elfogyasztásával és baráti beszélgetéssel ünnepelték meg a 2022-es sikereket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!