A téli szünet alatt tovább folytatjuk az ilyenkor szokásos értékelő cikksorozatunkat, a korábbi írásokat ide kattintva megtalálhatod. Mai főszereplőnk a legbalszerencsésebb együttesnek mondhatja magát a megyei I. osztályban, nézzük mi történt Körmenden az ősz során. 

A Körmend FC gárdája a tavalyi szezont a 10. helyen zárta stabil középcsapatként, amely szép teljesítménynek volt mondható azok után, hogy féltávnál, 15 forduló elteltével csak a 15. pozícióban volt a gárda, így mondhatjuk, hogy tavasszal vívták ki a bennmaradást.

A 2022/23-as idényt remekül kezdték, rögtön egy hatost gurítottak a feljutó Szarvaskendnek, így joggal reménykedhettek egy szép szezonban. Jelenleg 15 játéknap elteltével a 8. helyen állnak a körmendiek, így azt gondolnánk, hogy nincs is okuk a panaszkodásra, ám ha megnézzük az eredményeiket, már másként fest egy kicsit a kép.

KEMÉNYKEDŐK

A körmendiek kapták a harmadik legtöbb sárga lapot az őszi szezon során (39), csak a Táplán (42) és a Szarvaskend (46) előzi meg őket ezen a listán.

A piros-feketék az egyetlenek, akik nem játszottak döntetlent az ősz során, 6 győzelmük mellé 9 vereséget jegyezhettek fel, és ebből a 9 vereségből 6 alkalommal csupán egy góllal maradtak alul, ami bosszantó lehet számukra, hisz kis szerencsével jóval több pontja lehetne az együttesnek. Az elvégzett munkára nem lehet panasz, a körmendiek lelkes fiatalokkal és rutinos emberekkel is rendelkeznek, mind a keretben, mind a szakmai stábban, ám a szerencsére egyelőre nem pártolt az oldalukra.

Amennyiben a tavasszal ez is meglesz, úgy megerősíthetik a tabellán a középmezőnyben elfoglalt pozíciójukat.

HOL VANNAK A GÓLOK?

A statisztika azt mutatja, hogy a gólzáporos meccsek kedvelőinek nem éri meg Körmend meccsre járni, a Répcelak és a Szentgotthárd után a legkevesebb találat a piros-feketék mérkőzésein esett az ősszel. 22 rúgott góljuk mellé pontosan ugyanennyit kaptak, így a gólkülönbségüket tekintve is igazi masszív középcsapatnak számítanak.

TABELLA

A 16. fordulóban rögtön a szintén keménykedőnek titulált szarvaskendi együtteshez utaznak majd a körmendiek, a tavaszi küzdelmekre pedig balesetmentes felkészülést kívánunk nekik!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!