A téli szünet után nemcsak a felnőttek számára folytatódott a pontvadászat. Az utánpótlás bajnokságban érdekelt Haladás VSE korosztályos csapatai az Aramis SE hasonló futsalosaival mérték össze tudásukat a Haladás Sportkomplexumban megrendezett találkozókon. Szombaton először az U17-es, majd az U20-as bajnokit bonyolították le, amely kiegyenlített párharcot hozott.

A fiatalabbak mérkőzésén szinte azonnal megszerezte a vezetést a Hali, de a budaörsiek nagyon gyorsan egalizálni tudtak. Ráadásul sikerült meglépnie a vendégeknek kétgóllal. A félidő hajrájában még kozmetikázott az eredményen a vasi gárda, de újabb fordulatot nem tartogatott a találkozó. Bár a szombathelyiek mindent megtettek az egyenlítésért, nem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

Ezzel szemben a kitámadó vasi védők között kétszer is mattolni tudta az Aramis támadósor a hazai kapust és ezzel eldöntötték a találkozót. Hasonlóan nagy csatát hozott az U20-ok mérkőzése is, amely kevés helyzetet hozott az első félidőben. Ez egyrészt a védelmeket dicséri, másrészt egyik alakulat sem mert felesleges kockázatot vállalni, nehogy hátrányba kerüljön csapata.

A szünet előtt aztán megszerezte a vezetést az Aramis, amely a folytatásban már csak kontrákra rendezkedett be. A felállt védelem ellen a Haladás nem talált fogást ellenfelén és kényszerűségből feladta saját védekezési rendszerét. Ezt gyors ellenakciókra váltotta a Budaörs, amely egy megingást kihasználva döntötte el az összecsapást és a három pont sorsát.

A végeredmény azonban csalóka, mert a negyedik és ötödik találatot a vészkapussal felálló szombathelyiek kapujába könnyűszerrel passzolták a támadók. Az U20-as csapat így a listavezető ellen elszenvedte harmadik vereségét és a bronzérmes pozícióból várhatja a folytatást. Az U17-es alakulat pedig a vereségével nyolcadik helyre csúszott vissza.

U17
Haladás VSE – Aramis SE 3-5 (2-3)

Haladás: Rosta D. – Kovácsics R., Lajos D., Tóth-Szatmári Z., Varga M.
Csere: Bognár B. – Vajda D., Kiss M., Horváth M., Ujhelyi B., Bauer M., Bozzay M., Böröcz M., Nagy B.
Gólszerzők: Lajos D. (2′), Kovácsics R. (18′), Vajda D. (36′) illetve Körtvélyesi V. (5′), Kristóf M. (11′, 33′), Bán G. (15′), Kovács L. (26′)

*

U20
Haladás VSE – Aramis SE 1-5 (1-2)

Haladás: Soronics G. – Kárász N., Körmendy G., Puhr B., Dobos D.
Csere: Győrfy B. – Novák D., Kiss P., Sodics Á., Szalóki-Varsányi B.
Gólszerzők: Novák D. (16′) illetve Korompay Á. (12′), Lévai D. (19′, 38′), Szűcs B. (30′, 39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!