A Parma invitálására háromnapos szakmai úton vett részt Király Gábor és a Király Sportegyesület szakmai vezetője, Hajmási Milán – számolt be róla a klub honlapja. 
Az olasz klub megkeresését örömmel és nyitottsággal fogadták a szombathelyiek, ennek volt köszönhető a mostani meghívás, amely nagyon tartalmas három napot hozott.

Király Gábor és Hajmási Milán az első napon a San Siroban tekintette meg az Inter-Parma kupamérkőzést, majd  másnap a klub edzőközpontjában ismerkedhettek az olasz klub és az ottani utánpótlás felépítésével, szakmai működésével. Az olaszok kérésére Király Gábor prezentációval mutatta be a Király SE működését, képzőmunkáját.

A két klub munkatársai egy jövőbemutató, stratégiai együttműködés első lépésének tekintik ezt a találkozást, amelyet a tervek szerint kölcsönös invitálás követhet majd különböző nemzetközi tornákra akár Olaszországban, akár a Király Sportlétesítményben. A részletek kidolgozásán közösen fognak dolgozni.

A tapasztalatokról Hajmási Milán nyilatkozott a kiralysportegyesulet.hu-nak.

“Mindenképpen egy stratégiai együttműködés első lépéseként tekinthetünk erre a tanulmányútra. A kapcsolatunk a jövőben kiszélesedhet és mindkét fél számára hasznos partnerséggé válhat.

Bepillantást kaptunk az ottani akadémia felépítésébe, működésébe, voltak olyan területei a munkának, amelyekbe mélyebb betekintést is adtak nekünk. Bízom abban, hogy ez a jövőben folytatódni fog, erre mindkét oldalon van szándék. Elsősorban olyan stratégiai pontokról egyeztettünk most, amelyek meghatározhatják a későbbi közös munkát. Mi is bemutattuk a saját egyesületünk felépítését, működését és céljait, ők pedig azokat a területeket világították meg, amelyekben együtt tudunk majd működni.

Tartalmas és értékes napokon vagyunk túl, amelyek során U9-től U16-ig láttunk kinti tréningeket, de voltunk a felnőtt csapat edzésén is és találkoztunk az ott játszó magyar utánpótlás válogatott játékossal, Balogh Botonddal is.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!