Gőzerővel zajlanak a küzdelmek valamennyi osztályban a sakkozók számára. Ugyakkor a két szomszédos vármegye – a győri és a vasi – közös összefogásából megvalósult egy Tetra Grand Prix elnevezésű sorozat, amely nemes céllal született. Egyrészt a kevés szabadidővel rendelkező sportbarátoknak nyújt versenyzési lehetőséget, másrészt a sakkozás népszerűsítése volt a feladata.

Ennek eredményeként több általános és középiskolás gyermek csatlakozott a szombathelyi állomáson megrendezett megmérettetéshez. A torna rekordnevezést hozott, közel százan vettek részt az erőpórbán. Négy csoportban, korosztályban, különböző szabályrendszerek alapján bizonyíthatott a mezőny. Ugyanakkor a FIDE-rapid érték változtatására is lehetőség volt a rendezvényen.

Fertőd, Levél, Pér után a Haladás Sportkomplexumba költözött a mezőny, ahol kora délelőttől, egészen késő délutánig zajlottak a partik. A szomszédos megyéből is érkeztek versenyzők, ugyanakkor a hazai sakkozók alaposan kitettek magukért, ami az összetett pontversenylistán is megmutatkozik. A legjobb tíz versenyző közül négyen a vasi színeket képviselik a grand prix-sorozaton.

Tóth Tibor a Haladás VSE kötelékébe tartozik és a szombathelyi állomáson magabiztos teljesítménnyel rukkolt ki. Ennek köszönhetően a második helyről várhatja a folytatást. A Szombathelyi Sportiskola versenyzői – Bárdics Márkó és Pergel Bence is remekelt hazai környezetben. Míg a szentgotthárdi Librecz Lénárd a 9. helyen áll és bizakodva várhatja a kimlei felvonást, amelyre februrban kerül sor.

A torna részletes eredményeiről, lebonyolítási rendszeréről ezen a linken kaphat részletes tájékoztatást valamennyi olvasónk.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!