Magabiztos hazai győzelem megszerzését ígérte a férfi élvonalbeli futsal-bajnokság 18. fordulójának szombathelyi derbije. A vasi megyeszékhelyen lépett pályára az NB I. címvédője, ellenfele pedig az újonc Nyíbátori SC volt. A listavezető nagy hajrával javította szezon első harmadában nyújtott teljesítményét. A 2023-as esztendőt pedig már a Magyar Kupában is sikeresen abszolválta a feladatot.

A vendég nyírségiek a tisztes helytállásért szálltak ringbe és a vártnak megfelelően a kezdősípszót követően a saját térfelére húzódott vissza, esetleges kontratámadásokkal pedig zavart szerettek volna kelteni a vasi védelemben. A Haladás megfiatalított kezdővel lépett pályára, de nagy elánnal esett ellenfelének és egymás után dolgozták és hagyták ki helyzeteiket.

Sajnos azonban a befejezésekkel meggyűlt a baja a zöld-fehér támadóknak. Jól tükrözi az erőviszonyokat, hogy háromszor is megzörrent a vendég háló – mindannyiszor oldalról. A második felvonásra csak ezen a részen kellett javítaniuk a szombathelyi futsalosoknak, mert a mezőnyben minden tekintetben a nyírbátori alakulat fölé nőttek. Már csak a gól hiányzott az első 20 perc után.

A második félidő elején aztán szintet lépett a Haladás és úgy tűnt, alig két perc alatt döntésre is viszi a derbit a vasi gárda. Sipos Gergő gólja után, a csereként pályára lépő Vas Ádám is beköszönt – folytatta eredményes sorozatát. Aztán a semmiből szépített a Nyírbátor, amitől vérszemet kaptak a vendégek. Majd egy újabb védelmi megingást ismét góllal büntettek a nyírségi támadók, újra nyílttá téve az összecsapást. Bár nagy rohamozásba kezdett a Haladás, újabb gól nem született a derbin, így meglepetésre 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Haladás VSE – Nyírbátor SC 2-2 (0-0)

Haladás: Gyimesi M. – Nagy K., Vatamaniuc-Bartha D., Arnon, Rutai B.
Csere: Alasztics M. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Henrique Diniz, Sipos G., Fehér D., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Sipos G. (22′), Vas Á. (24′) illetve Siska (26′), Csoma (31′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!