Nagy csatát ígért és a vártaknak megfelelően azt is hozta a 17. forduló nyitómérkőzése, amelyet a kecskeméti Messzi István sportcsarnokban rendeztek meg. A KTE ezúttal az Egis Körmenddel csapott össze és mindkét gárda szerette volna folytatni az előző játéknapon kezdődött győzelmi sorozatát. A feldobást követően egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni.

Hol az egyik, hol a másik fél akarata érvényesült és szorgoskodta össze pontjait. A védekezésben mindkét gárda jól teljesített, ugyanakkor a dobásokat rendre elkapkodták a játékosok. A vendégek azonban ebben a tekintetben elmaradtak a hazaiak mögött. Ennek köszönhetően lépéshátrányba kerültek a vasi kosarasok az első negyed végére. A folytatásban már kiegyenlítetté vált a játék.

Hazai oldalon Karahodzic és Townes felelt a pontok gyártásáért, a vendégeknél Chambers volt elemében. A körmendi játékmester főként a triplavonal mögül célzott rendkívül hatékonyan. A szünet után sikerrel járt a vasi ostrom és beérte a házigazdát a harmadik etap közepére. Hiába a nagy rohamozás, mert a KTE ismét rendezte sorait és a negyedik negyedre már a tíz pontos különbségért támadhattak az alföldiek.

Ugyanakkor dicséretet érdemelnek a körmendi kosarasok, hogy az összecsapás során többször is le tudták dolgozni a hátrányt. A kritikus pillanatban azonban mindig megremegtek a vendég kezek, amit a csapatként egységesebb kecskemétiek kihasználta. Hiába akadt Ezúttal is vasi részről kiugró teljesítmény kevésnek bizonyult ezen a péntek esti rangadón.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 81-72 (22-18, 15-17, 18-16, 26-21)

Körmend: Mitchell 14/6, Kiss M. 6/6, Chambers 26/15, Durázi K. 12, Cakarun 2.
Csere: Ferencz Cs. 11/6, Omenaka 1, Adams -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!