Alig több mint egy hónappal az értékesítés kezdete után máris meghaladta az eladott jegyek száma a 100 ezret – áll a szervezőbizottság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Magyarország után Nagy-Britannia áll a jegyvásárló országok rangsorának élén, utána az Egyesült Államok, majd Németország következik. Nagyon sokan érkeznek Közép-Európából, valamint többek között sok francia, spanyol, olasz szurkolóval találkozhatunk majd a Nemzeti Atlétikai Központban.

„Két fontos célt fogalmaztunk meg: az egyik, hogy esténként telt ház előtt versenyezzenek az atlétika szuperhősei, a másik pedig, hogy a vb hatására megmozduljon az ország, azaz minél többen váljanak hétköznapi hőssé és kezdjenek el sportolni, győzzék le a saját korlátaikat. Pont úgy, ahogy a szuperhősök teszik ezt a világbajnokságon. A jegyeladás számai azt mutatják, hogy jó esélyünk van a telt házra és azt is látjuk, hogy sokan szurkolói klub kedvezménykuponnal, féláron vették meg a jegyüket, azaz sportoltak és éltek a vb kínálta lehetőséggel!” – mondta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója a Normafán rendezett futóversenyen, amely része a vb szurkolói klub programjának és amelyet vele együtt a szervezőbizottság több tagja is teljesített.

Összesen 37 esemény és 8 egyéni kihívás került be a programba, ezek közül bármelyik teljesítésével 4 jegyet lehet venni 50 százalékos áron az atlétikai vb-re. Éppen a mai napon, vasárnap, szép, télies, havas terepen rendezték a Garmin WTF Cold futóversenyt a budapesti Normafán, amelyen több mint 700-an vettek részt és ők mindannyian hozzájutnak a kedvezménykuponhoz, azaz féláron vehetnek 4 belépőt a világbajnokságra.

2023. augusztus 19. és 27. között kilenc napon át zajlanak majd az atlétikai világbajnokság eseményei és már az első nap is kiemelkedő élményeket ígér. Sok más sportágtól eltérően az atlétikai vb-n már az első nap rendeznek döntőket, például férfi súlylökésben, ahol magyar rokonai is szurkolnak majd a világbajnoki címre is esélyes amerikai Joe Kovacsnak. Az első napon kezdi meg a versenyzést a magyar csapat egyik éremesélyes atlétája, Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk is, akinek – reményeink szerint – másnap a döntőben is szurkolhat majd az ország. Ezen a napon, augusztus 20-án lesz az egyik legjobban várt esemény, a férfi 100 méteres síkfutás döntője is.

Minden nap lesznek magyar atléták a programban és minden este rendeznek döntőket is. Augusztus 22-én kezdi meg a versenyzést a Magyarországon a 2022-es év női sportolójának választott Kozák Luca. Augusztus 26-án lesz egy másik különösen várt esemény: az atlétika jelenlegi legnagyobb sztárja, Mondo Duplantis már előre bejelentette, hogy ismét a világcsúcs megdöntésére készül a rúdugrás döntőjében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!