Drámai meccsen jutott az ausztráliai nyílt teniszbajnokság (Australian Open) férfi egyesének legjobb nyolc játékosa közé a görög Sztefanosz Cicipasz. A torna jelenleg legmagasabban kiemelt versenyzője az olasz Jannik Sinner búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az ausztráliai torna megnyerésére – az első két kiemelt, Nadal és Ruud kiesése után – legesélyesebbnek tartott Cicipasz és a Fucsovics Mártont öt szettben búcsúztató Jannik Sinner összecsapása. A mérkőzés sokáig hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint a magyar éljátékos kiesésével végződő találkozó: Cicipasz pontosabban és kevesebb hibával játszott és dupla szettelőnyre tett szert, majd a 21 éves olasz percei következtek, aki összekapta magát és kiegyenlítette az állást – jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma.

A döntő szettben – az előző körrel ellentétben – már nem úgy alakultak a dogok, ahogyan Sinner azt eltervezte. 2:2 után Cicipasz magasabb fokozatra váltott és lemosta ellenfelét a pályáról, ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe, ahol a cseh óriásölő, az eddig három kiemeltet is búcsúztató Jirí Lehecka lesz az ellenfele.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES

4. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)
Cicipasz (görög, 3.)–Sinner (olasz, 15.) 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3

Korábban
Korda (amerikai, 29.)–Hurkacz (lengyel, 10.) 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (10–7)
Hacsanov (orosz, 18.)–Nisioka (japán, 31.) 6:0, 6:0, 7:6 (7–4)
Lehecka (cseh)–Auger-Aliassime (kanadai, 6.) 4:6, 6:3, 7:6 (7–2), 7:6 (7–3)

Január 23., hétfő
Rubljov (orosz, 5.)–Rune (dán, 9.)
De Minaur (ausztrál, 22.)–Djokovics (szerb, 4.)
Shelton (amerikai)–Wolf (amerikai)
Bautista Agut (spanyol, 24.)–Paul (amerikai)

XXX

Közben sajnos az utolsó magyar felnőtt versenyző is kiesett. Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal két sima szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt Storm Hunter, Elise Mertens ausztrál, belga kettőstől a kemény pályás ausztrál nyílt tenisztorna női párosának nyolcaddöntőjében, ezzel már nincs versenyben magyar teniszező az Austalian Openen.

Az Australian Openre újra összeálló Babos–Mladenovic kettős az első gémet ugyan még megnyerte, de második szervajátékánál már brékelni tudott az ausztrál, belga páros, amely az első játszma végén semmire hozta saját adogatását, majd egy újabb brékkel szettelőnybe került.

A második játszmában Babosék végig lépéshátrányban voltak, majd Mertensék megint el tudták venni a magyar, francia páros adogatását, melyet ugyan 4:2 után visszavettek, de Mertensék is brékeltek, így végül egy óra 13 perces mérkőzésen győztek 6:3, 6:3-ra.

Babosék búcsújával már nincs versenyben magyar felnőtt teniszező az Australian Openen.

Ahogy a juniorok között sincs, hiszen a 10. helyen kiemelt Udvardy Luca a 64 között két szettben – 6:3, 7:6 (7–5) – kapott ki a bolgár Roszica Dencsevától.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76.5 millió dollár, kemény pálya)

NŐI PÁROS NYOLCADDÖNTŐ
Hunter, Mertens (ausztrál, belga, 4.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia) 6:3, 6:3

JUNIOR AUSTRALIAN OPEN LÁNY EGYES – A 32 közé jutásért
Dencseva (bolgár)–Udvardy L. (magyar, 10.) 6:3, 7:6 (7–5)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!