A nyáron tovább fiatalodott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület másodosztályú röplabda csapata, amely felemás esztendőt zárt és ez a lejátszott alapszakasz mérkőzésekből is türköződött. Bodzer Attila irányításával formálódott az első találkozók során a keret és a játék is, így az esélyesebb csapatok ellen nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni.

Főként a feljutásra pályázó ellenfelek ellen volt így lehetősége kísérletezni a trénernek. Közben a hasonló erősséget képviselő riválisokkal nagy csatát vívott a SzoESE és akadt könnyed győzelem, amelyet begyűjöttek. Ugyanakkor az UNI-Győr valamint a Röpisuli elleni botlások időben jöttek, amiből gyorsan tanultak a szombathelyi lányok. Ennek pedig az utolsó mérkőzéseken volt látszata is.

Bár a Kispest papíron könnyed 3-0-ás sikere papírforma volt, de a mutatott játék, főként a háló közelében bravúros teljesítményre volt képes. A Zalaegerszeg és a Viadukt elleni derbin így magabiztos, könnyed győzelmet jelentett a SzoESE számára. Erre pedig a 2023-as évben is építhet a vasi csapat, főleg ha a sérülések, betegségek elkerülik a keretet.

Az alapszakasz hátralévő részében bizonyíthat és tovább fejlődhet a Bodzer Attila irányításával készülő szombathelyi gárda. A hat találkozó között több nyerhető mérkőzést is játszik a SzoESE, ráadásul február 5-én kerül sor a Haladás elleni városi rangadóra is. Az első felvonásra viszont már szombaton sor kerül. 21-én félután 2 órakor Tatabányán lép pályára a vasi alakulat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!