A szombathelyikezilabda.hu tudósítása szerint felfokozott hangulatban és őrült tempóban indult a listavezető Vasas elleni hazai csúcsrangadó az Aréna Savariában.

A nagy rohanásba aztán bele-bele hibáztak a vasiak, amit kihasznált az éllovas és ellépett négy góllal, 4-8. A hazai időkérés után Pődör Zoltán rendezte a sorokat és gyorsan ledolgozta a hazai csapat a hátrányt. Hiába kértek időt a fővárosiak, az egyenlítést követően fordítottak és átvette a játék irányítását az SZKKA. Pattanásig feszültek az idegek a pályán és a nézőtéren is, főleg a kőkemény védekezésnek köszönhetően 5 perccel az első félidő vége előtt már három gól volt a szombathelyi lányok előnye, 12-9. A szünetig már nem változott a különbség, elképesztően izgalmas első harminc perc után 15-12-es állást mutatott az eredményjelző.

A remek első játékrész után álmosan kezdte a második félidőt az SZKKA, gyorsan egyenlített a Vasas, de pillanatok alatt megrázta magát és visszavette a vezetést a Pődör-csapat. A folytatásban mégis hullámvölgybe került az SZKKA, a vendégek nem hagyták, hogy játszani tudják Pődör Rebekáék a saját játékukat és a hazai védekezés sem működött hatékonyan. A kihagyott ziccerek és szerencsétlen kapufák után nehéz helyzetbe hozta saját magát az SZKKA a hajrára, így nyolc perccel a vége előtt öttel, 22-27-re vezettek a piros-kékek.

Pődör Zoltán időkérése után még indított egy nagy rohamot a hazai gárda, fel is jöttek a lányok egy találatra, de az éllovas nem engedte ki a kezéből a győzelmet és elvitte mindkét pontot, 29-31.

Bár az SZKKA elszenvedte második hazai vereségét is a szezonban, de a bajnokságot és a célokat tekintve semmi nincs veszve, hiszen még csak most ért a pontvadászat a feléhez és az SZKKA ott maradt a nagyon szoros élbolyban.

Szombathelyi KKA – Vasas SC 29-31 (15-12)

NB I/B 15. forduló, Aréna Savaria, 600 néző Jv: Bujdoso, Horváth V.

SZKKA: Christe – Kiskartali 2, Pődör R. 7, Szmolek 3, Tanaskovics, Kulcsár D. 4, Varga N. 2. Csere: Horváth A. 4, Pődör B. 5, Balogh P. 2, Győri, Szendrei, Biró, Fritz (K), Balog (K) Vezetőedző: Pődör Zoltán.

A szombathelyiek a negyedik helyről várják a folytatást, a hétvégén pedig rögtön javíthatnak is, hiszen az ötödik helyezett Komárom vendégeként lépnek majd pályára.

A női kézilabda NB I/B állása 15 forduló után: 1. Vasas 25, 2. Eszterházy (16) 24, 3. Kozármisleny 23, 4. SZKKA 21, 5. Komárom (16) 21, 6. Algyő 20…16. Kecskemét (14) 3 pont. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!