Néhány nap leforgása után kétszer is nehéz mérkőzés vár a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapatára. A sérülések és betegségek amúgy sem könnyítik meg a szakmai stáb dolgát az erőltetett menet során. Az évet a Tihany ellen sikerrel megvívott Magyar Kupa mérkőzés alapozta meg, azonban a pénteken, hazai környezetben lejátszott Nyírbátor elleni derbin csak egy pontot szerzett a vasi gárda.

Bár a második félidő kezdetét kétgólos előnyre tett szert a címvédő, a lelkes vendégek szívós játékkal rukkoltak ki. Ráadásul a védelmi megingást kihasználva mentették 2-2-re a találkozót, ami azt jelentette, hogy a Haladás átadta a listavezető pozíciót a Veszprém együttesének. Sokáig azonban nem pihenhettek rá a következő megmérettetésre a szombathelyi játékosok, mert hétfőn újabb tétmeccs vár rájuk.

Az Újpest stabil középcsapatként várja a 19. fordulót, ugyanakkor matematikai esélyük még van, hogy odaérjenek a felsőházi rájátszásba. Ehhez viszont le kellene győzni a címvédőt hazai pályán. A Haladás számára viszont csak a három pont megszerzése lehet opció, amennyiben szeretné az élről kezdeni a playoff küzdelmeit. Az újpesti labdarúgó akadémián megrendezett derbi 20 óra 40 perckor kezdődik.

Újpest FC-220Volt – Haladás VSE
2023. január 23. – 20:40
Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!