Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a férfi a vonalbeli futsalbajnokság 19. fordulójának pikáns párharca. A házigazda Újpest szerette volna még életben tartani a reményét, hogy a felsőházi rájátszást elérje. Ezzel szemben a címvédő szombathelyi alakulat ismét esélyt kapott ahhoz hogy egy esetleges vendég győzelemmel vissza kapaszkodjon a tabella élére. Ugyanis a játéknap egyik meglepetését a Kecskemét szolgálta, amely hazai pályán győzte le a Veszprém csapatát.

Ennek megfelelően mindkét gárda hatalmas elánnal vetette magát a játékba és próbálta akaratát ellenfelére erőltetni. Az ismerkedés perceit követően az esélyesebb a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és a biztos védekezésből próbálták minél előbb feltörni a lilák reteszét. Az újpesti alakulat viszont nem adta fel felelőtlenül a biztos állását. Mindkét kapu előtt alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, de a vendégek álltok közelebb a vezetés megszerzéséhez.

Aztán elég volt egy apró védelmi megingás hazai részről, amit Hajmási Milán használt ki, Rutai látványos cseleit követően. A második játékrészben is folytatódott a látványos támadó foci, mindkét gárda próbálta bevenni ellenfele kapuját. Sokáig úgy tűnt, hogy egyetlen gól dönti el a három pont sorsát, ami futsal mérkőzéseken rendkívül ritka és szokatlan jelenség. Aztán az utolsó percekre felpörgött a játék.

A lépéskényszerbe n játszó Újpest próbált vészkapus megoldással operálni, de Vas labdaszerzését követően piros lapot érően rántotta vissza egy védő. Az emberelőnyös helyzetet türelmes játékkal váltotta gólra szombathelyi alakulat, amely bebiztosította ezzel a találattal győzelmét. Ez a három pont pedig annak fényében is sokat ér, mert a Veszprém botlásával ismét a tabella élére ugrott a címvédő Haladás együttese.

Újpest FC-220 VOLT – Haladás VSE 0-2 (0-1)

Haladás: Alasztics – Szalmás, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos.

Csere: Gyimesi – Kovács, Knizs, Nagy, Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Vas, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási, Vas.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!