A téli felkészülés rövid de tartalmas volt, ilyenkor kell megalapozni a sikeres tavaszt, az elmúlt hetek edzései pedig újabb lendületet adtak a csapatnak a folytatásra.

– A téli szünetről úgy jöttünk vissza, hogy ki voltunk éhezve a labdára, a futballra, örültünk, hogy találkozhattunk a társainkkal. Az alapozást pedig úgy fogom fel, hogy ha most mindent beleteszek, akkor a meccseken könnyebb dolgom lesz, jobban bírom majd erővel. A hideggel sincs gondom ilyenkor, alaposan felöltözök és mivel folyamatosan mozgok, annyira nem is fázok. És mint sokminden, ez is fejben dől el. Rövid, de nagyon tartalmas felkészülésünk volt. Noha a téli szünet előtt lendületben voltunk, sorban nyertük a meccseinket, nem gondolom, hogy a szünet megtörte volna a csapatot. A Mester a munkában hisz, mi pedig elvégeztük, amit kért tőlünk, szóval pozitívan tekintek előre: az elmúlt hetek edzései inkább pluszt, újabb lendületet adtak a folytatásra. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, ezek jól sikerültek, csapatként futballoztunk, de ne felejtsük el: tét nélküli találkozók voltak.

– Ősszel az úgynevezett kiscsapatok ellen néha gyengébben, míg az erősebb gárdák ellen eredményesebben futballozott a Haladás. Hogy lehet tavasszal előbbin javítani, míg utóbbit megtartani? 

– Koncentráltabban kell fociznunk, nem ellenfelünkkel, hanem magunkkal kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk – minden körülmény között. Egyelőre nem gondolok arra, hányadik helyen végezhetünk a szezon végén. Meccsről-meccsre haladunk majd, akkor semmi sem zökkenthet ki minket. Hazai mérkőzéseinket meg kell nyernünk, idegenből pedig pontot, pontokat kell elhoznunk. Vasárnap egy jó és hajtós meccs elé nézünk, de hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek. Jó állapotban vagyunk, szurkolóink mellettünk vannak, három pont a cél – mondta Németh Milán.

A Haladás-Nyíregyháza bajnokin január 29-én vasárnap 13 órakor harsan fel a kezdő sípszó. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!