Az már szinte borítékolható, hogy a a Haladás VSE II. a másodosztály alapszakaszát követően a felsőházban kezdi meg a rájátszást. Ezúttal a felnőtt csapattal egyidőben játszotta találkozóját Sziffer András együttese, amely a Dunaújváros ellen bizonyíthatott. Ugyanakkor a sérülések és betegségek miatt csak hét mezőnyjátékost küldhetett pályára a hazaiak mestere.

Ez azonban nem gátolta meg a zöld-fehéreket abban, hogy azonnal nekiessen ellenfelének. Nemcsak a kezdeményezést ragadta magához a Hali-fakó, hanem támadások építésében is remekeltek. Ráadásul viszonylag korán – már a negyedik percben – a vezetést is megszerezte a vasi gárda. Későn ébredt a Dunaújváros és próbált azonnal reagálni a bekapott gól után. Néhány helyzetet követően sikerült is egalizálni.

Az első félidőben kifejezetten sok akciót vezettek a játékosok, többször kellett a kapusoknak bravúrral védeni. Hazai szempontból aztán a lehető legrosszabbkor jött egy újabb újvárosi találat. Már mindenki a félidőt jelző sípszóra várt, azonban Varga góljával átvette a vezetést a vendég alakulat. A pihenő jót tett a Haladás játékosainak, akik újult erővel léptek pályára.

Ez a támadásokon is meglátszott, de csak nem akart megszületni az egyenlítő találat. Helyette a biztos védekezésre építő vendégek gyors ellenakciója ért véget egy góllal. A fáradó fiatalokkal rohamozó szombathelyiekben már nem volt kellő átütőerő a szépítéshez, fordításhoz, így zsinórban második bajnoki mérkőzésükön kényszerültek fejet hajtani.

Haladás VSE II. – Dunaújváros Futsal 1-3 (1-2)

Haladás: Németh K. – Körmendy G., Volner B., Puhr B., Dobos D.
Csere: Soronics G. – Szalóki-Varsányi B., Sodics Á., Novák D.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Puhr B. (4′) illetve Varga M. (11′, 20′), Kovács K. (27′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!