Nagy csatát és fordulatos mérkőzést ígért a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság szombat kora délutáni párharca. Az Alba Fehérvár és Az Egis Körmend együttese is szerette volna kijavítani az elmúlt hetek felemás eredményeit. Erre viszont csak egyikünknek volt reális esélye, hiszen amelyik gárda győz, az találhat vissza a győzelmi ösvényre. Ez meg is látszott az első negyeden, hiszen két, rendkívül feszült és idegesen kosarazó csapat játékát láthatta a közönség.

Az első pontokat a házigazda jegyezte és úgy tűnt hogy a folytatásban is a székesfehérváriak akarata érvényesül. Az Egis Körmend viszont gyorsan reagált, és bár a védekezésük nem volt kellően acélos, kiváló hatékonysággal tüzeltek a hárompontos-vonalon túlról. Matthias zollner azonnal időt kért és pályára küldte Somogyit valamint Vojvodát is. Gyorsan magára is talált az Alba Fehérvár és gyorsan ledolgozták a tízpontos hátrányukat.

Ezután a Körmend szekere ragad bele a mocsárba. Kocsis Tamás intette magához tanítványait, de nem sikerült felrázni a játékosokat. A fehérváriak távolról és közelről is nagy veszélyt jelentettek és könnyedén lépett meg ellenfelét. Omenaka és Adams próbálta tartani a lelket a vendégszurkolókban. Az utolsó másodpercben sikerült Nem csak le dolgozni hanem átvenni a sikerült Nem csak le dolgozni hanem átvenni a vezetést a vasi alakulatnak. Ráadásul a második félidő elején Durázi és Ferencz remek játékával növelni is tudta előnyét a körmendi együttes. Vojvoda viszont hátára vette fehérváriakat és lőtávolon belül is tartotta őket.

Az utolsó negyedet is a hazaiak kezdték jobban, míg vendég részről Chambers és Mitchell is pontatlanul tüzeltek távolról. A hajrában aztán újult erőre kapott a Körmend, amely Durázi és Ferencz extrájával fordítani tudott. Az utolsó percig küzdött a házigazda, de egységes csapatként a vendégek rukkoltak ki jobb nappal és arattak megérdemelt győzelmet. Zsinórban harmadik alkalommal ki a Fehérvár, míg a vasi gárda 2023-ban első idegenbeli sikerét aratta.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend 73-82 (16-22, 22-17, 20-20, 15-23)

Körmend: Mitchell 13/6, Chambers 13/9, Ferencz 14/9, Durázi 12/6, Omenaka 12.

Csere: Adams 7, Edwards 7/3, Cakarun 4, Kiss -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!