Néhány hetes szünet után indult ismét útjára a labda az élvonalban és a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában egy vérbeli rangadót rendeztek, hiszen a Nyíregyháza volt a Szombathelyi Haladás vendége. Mindkét csapatot népes szurkolótábor buzdította és a vasi zöld-fehérek nagyon fogadkoztak, hogy szeretnék a tavaszi idényt győzelemmel kezdeni.

A kezdeti tapogatózást követően a hazaiak akarata érvényesült. A magabiztos labdatartást követően támadólag léptek fel és ennek a 10. percben kis híján meg is lett az eredménye. Egy beadás pattant le a védők között, Borvető 6 méterről csak a kapussal szemben az égbe lőtt. Ordító nagy helyzet volt, a befejezéssel volt ezúttal gond. Ez a momentum felrázta álmából a nyírségieket.

Pekár vezérletével kisebb-nagyobb helyzetet a vendégek is fel tudtak mutatni, majd Simut szabadrúgását kellett a kapusnak hárítani. A 31. percben elég volt egy védelmi megingás, ami a Haladás veszte lett. Saját térfelén adta el a labdát a vasi alakulat, amire Baki csapott le. Társával passzolgatva játszotta át a szombathelyi védelmet, majd a kimozduló Verpecz mellett lőtt a hálóba.

A bekapott gól megfogta a Haladást és a nagyszünetig bár többet birtokolták a labdát, igazán veszélyes akciót nem tudtak kidolgozni. A második félidő kezdetén Doktoricsot küldte pályára Michal Hipp, ami felpörgette a szombathelyiek támadósorát. Az 53. percben Rácz Barnabás fineszes megoldással bombázott kapura, a játékszer azonban a kapufán csattant, az ismétlést Csernik rontotta el.

Ezután viszont ott folytatta a Haladás, ahol az első félidőben abbahagyta. Rengeteg pontatlanság borzolta a szurkolók idegeit, amelyből több akciót, gólveszélyes támadást alakíthattak volna ki a hazai csatárok. A nyírségi alakulat pedig felesleges kockázatot nem vállalt, magabiztosan védekezett és csak minimális létszámmal vezette kontráit a veszélyzónában. A hajrára három támadót cserélt be Hipp mester.

Borzalmasan pontatlan volt a Haladás, de még így is volt esélyük a pont mentésre. A rendes játékidő utolsó percében Derekas robbant a kapu elé, de fejese pont középre érkezett, ezt Fejér kapus könnyedén hárította. Az utolsó pillanatig próbálkozott a házigazda, de ilyen sok hibával nem volt esélye a győzelemre, pontszerzésre a Szombathelyi Haladásnak.

Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza 0-1 (0-1)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T. (Zvekanov), Rácz B. (Horváth R.), Derekas Z., Csernik K. (Lencse L.) – Borvető Á. (Molnár R.), Nyíri V. (Doktorics Á.).
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Baki (31′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!