A legutóbbi hétvégén folytatódott a férfi másodosztályú röplabda-bajnokság alapszakasza. A lebonyolítás nem változott, a szövetség által előírtnak megfelelően valamennyi helyszínen három csapat játszik 2-2 mérkőzést. Ezúttal a vasi megyeszékhelyre látogatott a Kecskemét és a Gödöllő, ugyanakkor érdekessége is volt ennek a játéknapnak, hiszen a Horvát Általános Iskola csarnoka adott otthont a derbiknek.

A SzoESE így albérletben próbálta megnehezíteni ellenfeleik dolgát. Az esélyek a vendégek mellett szóltak, hiszen a Kecskemét listavezetőként a feljutásra pályáznak, míg a Gödöllő stabil középcsapat a mezőnyben. A vasi alakulat a nyáron megfiatalított kerettel építette csapatát és az eredmények a téli időszakban már jöttek is. Arra viszont talán kevesek gondoltak, hogy ezúttal vaskos meglepetést szállít a SzoESE.

Már pedig így történt a Kecskemét ellen. A vendégek kissé visszafogottan kezdtek, a vasi gárda pedig tartotta a lépést ellenfelével. Bár a szettek során végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a véghajrák menetrendje szettenként eltérő sormintát követett. Ennek köszönhetően a közel 100 perces összecsapás végén a szombathelyiek örülhettek, csapatként arattak 3-2-es diadalt.

Ugyanakkor ez a siker sokat kivett a SzoESE fiatal játékosaiból és a bravúros győzelmet követően a Gödöllő ellen már fásultan mozogtak a pályán. A vendégek pedig ki is használták a megingásokat és végül 3-0-ás sikerrel vették a szombathelyiek elleni derbit. A játéknap során hatalmas tettet hajtottak végre Szabó Gáborék, akik erre a hétvégi szereplésre bizton építhetnek a jövőt illetően.

SzoESE – Kecskemét 3-2 (-17, 19, -23, 20, 13)

SzoESE: Szabó G., Konetsny B., Sólymos P., Deres M., Kudron M., Horváth Á.
Libero: Kovács Á.
Csere: Bíró B.
Játékos-edző: Szabó Gábor

*

Gödöllő RC – SzoESE 3-0 (10, 23, 22)

SzoESE: Szabó G., Bíró B., Sólymos P., Deres M., Kudron M., Horváth Á.
Libero: Kovács Á.
Csere: Lang M., Konetsny B., Magyar Z.
Játékos-edző: Szabó Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!