Szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót a klubszékházban az SZKKA. Az NB I/B-s pontvadászatban érdekelt vasi egyesület remekül kezdte a 2023-as évet, hiszen a Magyar Kupában legyőzte az Alba Fehérvár csapatát és jutott a főtáblára. Ugyanakkor a bajnokság rendkívül kiegyenlített és erőviszonyát tekintve is minimális különbség van a feljutásra pályázó együttesek között.

Mivel a szombathelyi csapat több sérüléshullám is sújtotta, igy meglehetősen megfiatalodott a keret és a bevethető játékosok száma is megcsappant. Hogy megfelelő minőség és rutin is legyen a pályán így Dombi Lucára csapott le az SZKKA, akiben minden adott, hogy új egyesületének hasznára legyen. A vasi klub társadalmi elnöke, Hende Csaba köszöntötte a sajtótájékoztatón az új játékost.

Kiemelte beszédében, hogy 2014-ben ott volt a junior világbajnokságon a beállós poszton bevethető kézilabdázó. Majd Kim Rasmussen irányítása alatt 2016-ban a felnőttek címeres mezét is magára ölthette. Kiválóságát jól mutatja, hogy 7 évvel ezelőtt a kontinensviadalon szereplő nemzeti együttes keretének tagja volt. A mára 27 esztendős játékos több csapatban is megfordult.

A Békéscsabában töltött időszakot követően a Mosonmagyaróvár, a Dunaújváros és a Kisvárda együttesében is meghatározó szerepkört töltött be. Most, féléves kihagyás után fogadta el az SZKKA megkeresését és tér vissza a pályára. A kézilabdázó elmondta a Hungarysport kérdésére, hogy nagyon örült a lehetőségnek illetve mindent megtesz azért, hogy új csapata ősztől ismét az NB I. mezőnyét erősítse.

A sajtótájékoztatón kiemelte Pődör Zoltán a saját envelésű játékosok képzését és a csapatba építését. Ennek egyik fontos alappillére Szmolek Apollónia, akivel sikerült megállapodnia a szakmai stábnak. Az átlövő így a következő szazonban is a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapatát erősíti. A játékos elmondta, hogy nagyon szeretne ismét az élvonalban játszani és ezért mindent meg fog tenni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!