Különleges mérkőzés várta vasárnap este a szombathelyi jégcsarnokba kilátogatókat, hiszen január utolsó hétvégéje egyben azt is jelentette, hogy bezárja kapuit néhány hétre a létesítmény. Ezt követően görkorcsolyára válthatnak a kilátogatók. A Szombathelyi Pingvinek otthonaként szolgáló csarnokban azonban még ezen a hétvégén jeges meccsekre várták a szurkolókat.

A fiúk u16-os találkozói mellett telt ház előtt búcsúzott a Szombathelyi Pinkvinek női együttese, amely utolsó alapszakasz mérkőzését játsztotta. A székesfehérvári Lizards felcserélt pályaválasztási kérése miatt a vasi megyeszékhelyen bizonyíthattak Geosits Levente tanítványai. A dobogós helyre pályázó vasi lányok pedig gólzáporos meccsel szórakoztatták a nézőket.

Pörgős és gyors játékkal rukkoltak ki a csapatok az első harmadban. Akadt minden, amitől szeretik ezt a sportágat a szurkolók, hiszen sok helyzetet dolgoztak ki a főszereplők és gólok számában sem vallottak szégyent. Már a 8. perc végén Horváth Anna villant és szerezte meg a vezetést a Pinkvinek. Néhány pillanattal később Török is betalált, amire azonnal jött a válasz.

A 3:2-re megnyert első felvonás után sem húzta be a féket a vasi gárda. Könnyed és magabiztos akciókkal növelték a különbséget és 40 percnyi játék után zsebben is érezhették a győzelmet. Főként a támadóharmadban nyújtottak a szombathelyi lányok kimagasló teljesítményt. Az alig két éve működő női szakág ezzel gyors és látványos fejlődést mutathatott fel, ami az eredményességen is megmutatkozott.

Az utolsó harmadban már valamennyi játékos lehetőséget kapott mindkét oldalon. Ugyanakkor intő jel volt, hogy itt már kevésbé koncentráltak a Pinkvinek, mert gólokat már csak a fehérvári lányok szereztek. Végül minimális különbséggel nyerte meg a találkozót a vasi alakulat, amely a 8 lejátszott találkozót követően 15 ponttal a harmadik helyet szerezte meg – csak jobb gólkülönbséggel előzte meg őket az Angels csapata.

Lizards – Szombathelyi Pinkvinek 5:6 (2:3, 1:3, 2:0)

Pinkvinek: Ritecz P. – Kőhalmi J., Takács D., Fullár E., Horváth J., Mazzag S.
Csere: Novák Z., Márffy Zs., Horváth A., Péntek B., Török L., Jerabek-Karlovich A., Németh Z., Péntek N., Pintér M., Friedl R., Hetényi H., Nagy N., Lakics K., Nagy L.
Vezetőedző: Geosits Levente
Másodedző: Csergő István

Gólszerző: Erdős (12′), Kondor (15′, 53′), Szemerei (32′), Bögyös (54′) illetve Horváth A. (9′), Török L. (12′, 32′), Horváth J. (19′), Mazzag S. (25′), Hetényi H. (34′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!