Mindent tekintetben történelmi játéknapot zárt a Haladás VSE sakk szakosztálya, amely a legutóbbi hétvégén új helyszínen játszotta valamennyi együttesével soron következő csapatbajnoki mérkőzéseit. Ezúttal a szombathelyi Nyitott Városháza programsorozat részeként a házasságkötő terem adott otthont a találkozóknak, amely tartogatott egyéb kuriózumot is.

Az Ajka – amely a bajnoki aranyéremre is esélyesként vágott neki az idénynek – három csapattal vágott neki az idénynek. Ez abból a szempontból különleges, hogy még nem volt olyan összecsapás, ahol mindhárom osztályban szerepeltetett volna két egyesület együtteseket. Ennek megfelelően a Szuperliga mellett az NB I-es és NB II-es csapatok is asztalhoz ültek a legutóbbi vasárnapon.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, de az új helyszín nagyon inspirálhatta a hazai játékosokat, akik alaposan kitettek magukért. Győzelmek mellett remiket is szép számmal értek el a sakkozók, így óriási meglepetésre mindhárom osztályban szombathelyi győzelemmel ért véget a játéknap. A legnagyobb arányú sikert a Hali NB I-es csapata érte el.

Ez a győzelem pedig mindhárom együttesnek sokat érhet majd a végelszámolásnál. A Szuperligában érdekelt szombathelyiek egy fordulóval többet játszottak riválisaiknál, de így is a harmadik helyről várhatják a folytatást. Az NB I-es Charousek csoportban érdekelt zöld-fehérek alakulata a második pozícióban áll, míg a másodosztályban szereplő vasi csapat a negyedikként várják az újabb ütközetet.

Szuperliga – GM Szabó László – 5. forduló
Haladás VSE I. – Sentimento Ajka BSK 7-5
Nyert: H. Zbynek, Nagy B., Ruck R. (utóbbi játék nélkül)
Remi: B. Mateusz, ifj. Héra I., Németh M., Neugebauer M., Dr. Kovács, Csonka A., Borhy M., Némethné Lakos N.

NB I. – Charousek csoport – 5. forduló
Haladás VSE II. – Sentimento Ajka BSK 8-4
Nyert: K. Uros, Farkas G., Egri L., Takács G., Gömböcz Zs.
Remi: Kiss A., T. Mladen, Sárdy P., Magyar A., Németh D., Csontos Á.

NB II. – Széchenyi csoport – 5. forduló
Haladás VSE III. – Sentimento Ajka BSK 6.5-5.5
Nyert: C. Igor, Joó G., Gaál E., Varga T.
Remi: Rövid K., Tóth T., Oláh J., Vilics H., Petróczy Z.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!