Szombaton ismét teljes fordulót rendeznek a Tippmix férfi NB I-es kosárlabda-bajnokságban. A 19. fordulóban az Egis Körmend és a Budapesti Honvég feszül egymásnak a Rába-parti városkában. Kétségtelen, hogy két jól felkészített csapat méri össze tudását, ugyanakkor a vasi piros-feketék szeretnék megőrizni a hazai pályán elért remek mérlegüket, ami viszont nem lesz egyszerű feladat.

Az Egis Körmend legutóbb az Alba Fehérvár ellen bizonyíthatott. Sok fordulatot tartogatott a Kocsis Tamás együttesének ez a rangadó, amelynek megnyeréséhez két klasszis teljesítményre volt szükség. Durázi Krisztofer és Ferencz Csaba volt a vezére a fehérvári győzelemnek, amelyből erőt meríthetnek a folytatásra. A Budapesti Honvéd elleni derbi viszont több szempontból is más lesz.

Egyrészt hazai környezetben lép pályára a Körmend, másrészt ezúttal az esélyesség terhe a vasi gárda vállát fogja nyomni. Már csak azért is, mert egyszer már összecsapott egymással a két alakulat. A fővárosi felvonást még az ősszel rendezték meg, amelyet 74-66-ra húzott be a Rába-parti alakulat. Azóta persze a körmendi keretben is történtek változások, ami árnyalja a képet.

Ráadásul a Honvéd otthonában rendezett találkozón a legeredményesebb játékost a fővárosi gárda adta. Simon Kristóf azon az összecsapáson 16 pontig jutott. Biztosra vehető, hogy szombaton is mindent megtesznek a Honvéd játékosok a visszavágásért. Nagy kérdés lesz, hogy a kulcsjátékosok közül ki tud vezérré előlépni és csapatát a győzelemhez segíteni ezen az estén?!

Egis Körmend – Budapesti Honvéd SE
2023. február 4. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!