Szombaton csak az egyik Vas vármegyei kosárlabdacsapat lépett pályára az élvonalbeli bajnokság alapszakaszában. A 19. fordulóban az Egis Körmend együttese hazai közönsége előtt lépett pályára. Az Alba Fehérvár elleni sikerből próbáltak erőt meríteni a Rába-parti kosarasok, akik Ezúttal a Budapesti Honvéd ellen mérték össze tudásukat. Az őszi fővárosban megrendezett összecsapást a Körmend nyerte és szerették volna a sikerszériát folytatni a szurkolók buzdításából erőt merítve. Ettől függetlenül nem indult jól a találkozó a hazaiaknak.

Feldobás után mindkét csapat próbálta ráerőltetni akaratát ellenfelére, de ez csak több-kevesebb sikerrel valósult meg. Nagyon pontatlanul játszottak a felek, ritkán jutottak el tiszta dobóhelyzetekig. Felváltva estek a kosarak az első negyedben, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Az utolsó pillanatokban a vendégek dobásának köszönhetően a Honvéd szurkolunk örülhettek, hiszen tíz perc játék után ők álltak nyerésre. Ezután szigorított védekezésén a Körmend.

Nem vállal felesleges kockázatot a hazai csapat és a sziklaszilárd védekezésből, gyors ellentámadásokat vezettek. Szép lassan átvette a kezdeményezést és megfordította az állást az Egis Körmend. A nagyszünetben már 5 pontos fórt mutatott az eredményjelző. Nem törte meg a hazaiak lendületét a térfélcsere sem és továbbra is nagyon fegyelmezetten védekeztek. Támadóoldalon pedig egyre pontosabban céloztak és találtak a gyűrűbe a vasi piros-feketék. Durázi hibátlanul célzott mezőnyből és ezúttal is fontos pillanatokban talált be.

Jó formában volt Chambers és Ferencz is, akiknek köszönhetően folyamatosan növelte a különbséget a vasi csapat. A Honvéd csak egy negyeden keresztül tudta tartani ellenfelével a lépést, illetve csak helyenként tudta megszorongatni a jó napot kifogó körmendi játékosokat. Ezúttal nemcsak támadó, hanem védőoldalon is kimagasló teljesítményt nyújtott a házigazda és megérdemelt sikert aratott.

Egis Körmend – Budapesti Honvéd SE 81-64 (18-20, 19-11, 25-15, 19-18)

Körmend: Chambers 24/3, Edwards 9, Ferencz 13/9, Durázi 15/3, Omenaka 8.
Csere: Cakarun 10, Adams 2, Kiss -, Herczeg -, Nagy -, Geröly -, Takács -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!