A rangos WSK-sorozat első állomásán, a WSK Champions Cupon kezdte meg első teljes szezonját az OK Junior kategóriában Gender Tamás Junior. A 12 esztendős gokartversenyző az egykor Lewis Hamiltont is a soraiban tudó Parolin Racing Kart gyári pilótájaként január végén vágott neki a 2023-as idénynek. A hétvégén, az olaszországi Lonatóban rendezett WSK Champions Cupon indult a 2023-as versenyszezon Gender Tamás Junior számára.

Az olasz WSK Promotions által rendezett World Series of Karting-sorozat a Champions of the Future és a CIK-FIA futamok mellett a gokartozás legmagasabb szintjét képviseli, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei Forma-1-es mezőnynek a 75%-a, azaz a 20-ból 15 pilóta rajthoz állt korábban legalább egy WSK-versenyen. Az évek során pedig későbbi F1-es világbajnokok is letették a névjegyüket a WSK-ban, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a 2016-os világbajnok Nico Rosberg pedig annál a Parolin Racing Kartnál
tette mindezt, amelynek színeiben a 12 esztendős Gender Tamás Junior a hétvégén megkezdte élete első szezonját az OK Junior géposztályban.

A HUMDA Academy támogatását is élvező versenyző tavaly novemberben, a rangos Trofeo delle Industrie versenyen már belekóstolt ebbe a kategóriába, és tisztesen helyt állt, miközben tisztában volt vele, hogy sűrű edzésprogram vár rá a télen, hogy erősödjön a gyorsabb és fizikailag a pilótákat nagyobb kihívás elé állító OKJ-gokartokhoz.

„A téli felkészülés nagy részét kick-box edzések tették ki, még a két ünnep között is minden nap tréningeztem, hogy minél jobb erőben várjam a januári szezonkezdetet. Miközben január 9-én folytatódott az iskola, Lonatóban, Cremonában és Franciacortában is teszteltem 2-2 napot, azaz utóbbi helyszínen csak egyet, mivel az első napon havazás miatt nem lehetett körözni a pályán” – számolt be az elmúlt bő egy hónapjáról a
12 esztendős sportoló.

„Jó érzés volt annyi kihagyás után visszaülni a gokartba és végre megint nyomni a gázpedált! Emellett hiányzott már a csapat és a szerelőm is, akivel nagyon jól kijövünk, sokat viccelődünk. Az iskolakezdés után sajnos egy kis betegség is közbejött, de ennek ellenére úgy érzem, hogy felkészülten várom az első versenyt. A célom természetesen az, hogy a legtöbbet kihozzam magamból, és minél jobb eredményt érjek el a csapattal közösen. A lonatói pályát kedvelem, különösen a technikásabb részeit, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jól kezdjük a szezont.”

Erre a versenyhétvégére is mondhatjuk, hogy a világ minden tájáról, mintegy húsz országból érkeztek az indulók. Az OKJ-mezőny 58 fős volt, Gender Tamás Juniornak tehát 57 riválissal kellett megküzdenie a január 27-én a selejtezőkkel startolt viadalon.

A Parolin Racing Kart gokartversenyzője jó hétvégét zárt az olaszországi Lonatóban, ahol bejutott a döntőbe, majd ott 14 helyet javítva a 22. pozícióban zárt. A HUMDA által támogatott sportoló úgy érezte, talán még ennél is jobb eredményt érhetett volna el, ha az elődöntőben nem kényszerül rá, hogy négy új gumit használjon el.

„Nagyon sikeres versenyhétvégét zártunk. A gyári csapat, a Parolin Racing Kart erre a futamra még nem jött el, úgyhogy a Parolin vázát használó Modena Kart csapatnál teljesítettük a hétvégét. Meg kellett szokni az új környezetet, de nagyon gyorsan ment a beilleszkedés, és szerencsére a szerelőm és a coach-om ugyanaz volt, mint korábban, ami azért könnyebbséget jelentett.”

Gender Tamás Junior legközelebb február első hétvégéjén, a WSK Super Master Series első fordulóján áll rajthoz Lonatóban.

Egész évben érdemes lesz böngészni Gender Tamás Junior most indult új weboldalát, ahol a szurkolók minden eredményt és további érdekes tartalmakat is megtalálhatnak a hazai gokartsport ifjú tehetségéről!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!