Vasárnap 14 órai kezdettel a nagy hagyományokkal bíró, nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadón az ETO FC Győr otthonában lép pályára a Szombathelyi Haladás.

A győriek télen négy játékost igazoltak, a korábban a Lurkóban, az Illés Akadémián, a Haladás VSE-ben és a Szombathelyi Haladásban is szereplő Keresztes Krisztiánt Dorogról, Nicolás Morínigót Paraguayból, Csontos Dominikot Mezőkövesdről, míg Szendrei Ákost Dunaszerdahelyről – utóbbi kölcsönbe érkezett a Rába-partjára. Korábban eligazolt Kovács István, Benczenleitner Barna, csütörtökön pedig Vincze Ádám és Bacsa Patrik távozását is bejelentették a zöld-fehérek. A győrieket erősíti a tavaly nyáron Szombathelyről távozott Kiss Bence, valamint Priskin Tamás is. De a vezetőségben is megtalálalható a korábbi Haladás-vonal: Tóth Miklós az ETO klubigazgatója. Több, NB I-es rutinnal is rendelkező futballista található az ETO keretében: Kovácsik Ádám, Babati Benjamin, Kiss Máté, Fodor Ferenc. A győriek házi gólkirálya három-három góllal Babati Benjamin és Borsos Filip – írta meg a haladas.hu.

Az ETO a tavaszi rajton úgy játszott 1-1-es döntetlent Szegeden, hogy a 88. percig vezetett – Lacza jegyezte a kisalföldiek találatát. Az ETO az eddig lejátszott 21 fordulóban 7-7 győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtött be, 23 gólt szerzett és 20-at kapott – 28 pontjával a 8. helyen tanyázik.

A Szombathelyi Haladás rosszul kezdte a naptári évet, hiszen a kiesés rémétől menekülő Nyíregyháza mindhárom pontot elvitte az előző vasárnap a Rohonci útról. A Hali az előkelő ötödik helyről ezzel visszacsúszott és jelenleg 32 ponttal a 7. pozíciót foglalja el.

Az őszi szezonban, augusztus 14.én Szombathelyen a Haladás Hursán Gyürgy és Sipos Zoltán, illetve Borsos Filip góljával 2-1-re nyert.

Michal Hipp szerint az ETO jó teljesítményt nyújtott legutóbb, Szegeden, látszik a csapat játékán Timár Krisztián vezetőedző munkája. Hipp érdekes és jó mérkőzésre számít a zöld-fehér nyugat-dunántúli rangadón.

Az ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás bajnoki meccset a helyiek 14 órától élőben közvetítik, az összecsapást nálunk is megnézheted!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!