Városi rangadóval folytatódott a női másodosztályú röplabda-bajnokság. A nyugati csoport alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Haladás Sportkomplexumban csapott össze a Szombathelyi MÁV Haladás és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Az ősszel az egyetemi sportcsarnokban a Haladás örülhetett és ezúttal is ők voltak a párharc esélyesei.

Az erőviszonyoknak megfelelően a vasárnap késő délutáni találkozón is a hazaiak akarata érvényesült. Sokkal pontosabb nyitáfogadásokkal és ütésekkel lepte meg ellenfelét a Haladás. Zoltán Anna vezérletével gyorsan megszerezte a vezetést a játszma elején a zöld-fehér gárda. A különbséget pedig fokozatosan növelni tudta ésalig negyedóra alatt már szettelőnybe is került a Hali.

A második felvonásra összekapta magát a SzoESE, hellyel-közzel jól is játszottak, kihasználva a hazaiak hullámvölgyét. Ugyanakkor hiába próbáltát átvenni a kezdeményezés lehetőségét, a háló közelében jobban dominált a zöld-fehér gárda. A szett hajrájában pedig egyértelmű előnyben volt a Haladás és nem is engedte ki a kezéből a játszmát. A harmadik etap mindkét csapatnak fontos volt.

A Haladás szerette volna lezárni a mérkőzést, a SzoESE pedig elodázni annak végét. Ennek eredményeként egy látványos, sok fordulatot hozó szett volt, a kritikus pillanatokban azonban a felsőházi rájátszásért hajtó házigazda kerekedett felül és közel hetven percnyi játék után 3-0-ra húzta be a találkozót.

Szombathelyi MÁV Haladás – SzoESE 3:0 (8, 18, 19)

Haladás: Bóta I., Kőrösi Z., Zoltán A., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Varga N.
Csere: Péter E., Kocsis D., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Schnalzer D., Kiss L., Szalai Cs.
Libero: Fülöp A.
Csere: Horváth K., Trasca Dzs., Nagy D.
Vezetőedző:Bodzer Attila

Fotó: Horváth Krisztina/Haladás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!