Kétségtelen tény, hogy a férfi kosárlabdát tekintve jól el van látva csapatokkal és tehetségekkel Vas megye. Ennek egyik fontos alappillérjét a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület adja, ahol a fiatal játékosok bizonyíthatnak több fronton. Az egyetemi és főiskolai bajnokság mellett az idei szezonban is indított csapatot a SzoESE a másodosztályban. Természetesen előbbi kap hangsúlyosabb szerepet.

Kéri Péter vezetőedző idén is szeretné tanítványait a legjobb nyolc csapat között látni. Ezúttal is a legnagyobb hangsúlyt a védekezés megszilárdítására fordította a vasi csapat és ennek meg lett az eredménye. Jelenleg az alapszakaszban a legkevesebb kosarat kaptak a szombathelyiek. Ugyanakkor hiába a dicséretes teljesítmény hátul, akad még tennivaló az együttesnél.

A visszafogott dobóteljesítmény miatt két nyerhető mérkőzést veszített el a SzoESE, ráadásul akad még egy találkozó, amelyen pont nélkül maradt a vasi gárda. A TFSE elleni idegenbeli rangadót egyetlen ponttal buktak el a szombathelyiek. A három győzelem és három vereséggel rendelkező SzoESE a téli szünetet követően az ötödik helyről várhatja a folytatást.

Szükség is lesz a jó kezdésre, hiszen keletről és nyugatról is a legjobb négy-négy klub biztosítja helyét a rájátszásban. A playoff pedig korábban elképzelhetetlen volt a szombathelyi csapat nélkül. Nemrég még a MEFOB első helyét is besöpörte a SzoESE. A bajnokságban elsőként a SMAFC lesz Kéri Péter tanítványainak az ellenfele.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!