A január 22-i szombathelyi meccsen 29-31-re az angyalföldiek bizonyultak jobbnak, így méltán fűti a bizonyítási vágy az NB I-be visszavágyó vasi lányokat.

A szombati ellenfél, a listavezető Vasas 13 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel 29 ponttal áll, míg Pődör Zoltán csapata a 4. helyen tanyázik, egyetlen vereségüket novemberben szenvedték el, akkor a Komárom bizonyult jobbnak a Fáy utcaiaknál.

Az SZKKA neve mellett 12 győzelem, 1 döntetlen és már 4 vereség, összesen 25 pont áll. Egy újabb vereség rendkívül megnehezítené a szombathelyiek feljutási reményeit, így egész héten kettőzött erővel készültek a szezon talán legkeményebb összecsapására.

A szombathelyi csapat fiatal kiválósága, a tavaly év végi visszatérése óta egyre jobb formába lendülő Pődör Blanka szerint a Komárom elleni siker átlendítette a lányokat a nehézségeken.

– Minden erőnkkel azon leszünk, hogy sikeresen folytassuk a tavaszi szezont és hazahozzuk mindkét pontot. Mivel maximalista vagyok, még nem vagyok teljesen megelégedve magammal, de azon leszek, hogy hasznára váljak a csapatnak. Ha felkeményítjük védekezésünket, akkor meglesz a győzelem. Ha nem otthon lépünk pályára, akkor sem érződnek a meccsek idegenbelinek, hiszen hűséges szurkolóink mindenhová elkísérnek, ami hatalmas erőt ad nekünk – fogalmazott a klub közösségi oldalán a saját nevelésű tehetség.

A női kézilabda NB I/B 30. fordulójából előrehozott mérkőzésen szombaton 17 órakor, a fővárosi Sterbinszky Amália sportcsarnokban harsan fel a kezdő sípszó. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!