Nincsenek előre kiosztva az érmek – mondta a hétvégi fedett pályás atlétikai országos bajnokságról Scheidler Géza sportszakmai igazgató.
“Nagyon bíztató előversenyeken vagyunk túl, felnőtt és utánpótlás csúcsok születtek, ezért nagyon jó versenyeket várunk az ob-n” – nyilatkozott az MTI-nek Scheidler Géza. Hozzátette, a nyíregyházi nemzetközi viszonylatban is “értékes” pálya, amely jó eredmények elérésére alkalmas.
Kiemelte, vannak olyan atléták, akik majd most mutatják meg magukat igazán az idényben, ilyen az U23-as Európa-bajnok Palkovits István, az Eb-elődöntős Huller Dániel, Molnár Janka és a tavalyi év női sportolójának választott Kozák Luca is.
A sztárszámok között említette a férfi és női 60 m gátat, előbbiben az Eb-elődöntős Szűcs Valdó, az ifi Európa-bajnok Eszes Dániel és Szeles Bálint, utóbbiban az Eb-ezüstérmes Kozák mellett az idén egyéni csúcsot futott Kerekes Gréta és az U20-as vb-harmadik Tóth Anna összecsapása várható. Szintén nagy csatára van kilátás férfi 1500-on, női 60 méteren, valamint mindkét nemnél 400 méteren. Utóbbival kapcsolatban a sportszakmai igazgató megjegyezte, nyolc pálya kellene, hogy mindenki rajthoz tudjon állni, aki beleszólhat a végelszámolásba.
Scheidler Géza szerint éppen az mutatja, mennyit lépett előre a magyar atlétika, hogy a topvonal már nem egy-egy embert, hanem 3-4, esetenként 5-6 versenyzőt jelent.
“Nyilván Márton Anita meg fogja nyerni a női súlylökést, de szinte az összes többi számról elmondható, hogy nincsenek előre kiosztva az érmek” – fogalmazott a szakember.
A sportszakmai igazgató hangsúlyozta, az ob után jelölik ki a márciusi, isztambuli Eb-re utazó csapatot, amely várhatóan 10-12 fős lesz. Az ob szombaton 14.45 órakor rajtol, vasárnap pedig 12.50-kor kezdődnek a küzdelmek a nyíregyházi atlétikai centrumban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!