Hétfőn véget ért az élvonalbeli futsal bajnokság alapszakasza, amelynek során a címvédő Haladás magabiztos teljesítménnyel győzte le a Rubeola együttesét. Pénteken viszont újult erőre volt szüksége Juanra Calvo tanítványainak, akik nem hibázhattak. A Magyar Kupa 3. fordulójában egyetlen győzelemre van szüksége azon csapatoknak, amelyek szeretnék folytatni menetelésüket.

A Haladás ezen az úton kívánt haladni, idén is szeretnének a csúcsra törni, ehhez pedig az Újpest csapatát kellett kétvállra fektetni. Nem lehetett panasza a szurkolóknak, hiszen alig 45 másodpercre volt szüksége a szombathelyi támadósornak, hogy mattolják a fővárosi kapust. Ekkor egy szép jobboldali támadás végén tálaltak Dróth elé, aki könnyedén tekert az ellentétes sarokba.

Sokáig azonban nem örülhettek a vasi szurkolók, mert Suscsák kihasználta a házigazda védelem megingását. Ezután vészkapus megoldásra váltott az Újpest, de jól állta a sarat a szombathelyi együttes. Ráadásul a játékrész közepén ismét megszerezték a vezetést. Dróth Zoltán ezúttal egyedül vállalkozott és megforgatta védőjét mielőtt kipókhálózta volna a felső sarkot.

A hátralévő időben kockáztattak a vendégek, de az emberelőny nem jelentett sokat, magabiztosan védekezett a Haladás. A szünet után azonnal növelni tudta a különbséget a Haladás, Luiggi Longo remek lövésének köszönhetően. Ezután kiegyenlítették vált a játék, az Újpest próbálta megnehezíteni a szombathelyiek dolgát. De hiába, mert a Haladás védői remekül állták a sarat.

A negyedik gólt a vasi együttes másik légiósa Arnon jegyezte, ez pedig teljesen elvette a vendégek kedvét. Ráadásul az utolsó percekre elfáradtak a fővárosi játékosok. Ezt jó érzékkel használta ki a házigazda és újabb gólokkal biztosította be győzelmét a szombathelyi alakulat. Ezzel a sikerrel 19 találkozó óta veretlen a címvédő csapat és készülhet a Magyar Kupa következő körére is.

Haladás VSE – Újpest FC-220VOLT 7:1 (2:1)

Haladás: Alasztics M. – Szalmás Z., Dróth Z., Arnon, Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Knizs O., Nagy K., Hajmási M., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth Z. (1′, 10′), Rutai B. (21′), Luiggi Longo (35′), Arnon (33′), Vatamaniuc-Bartha (36′), Hajmási (37′) illetve Suscsák (3′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!