Visszatekintőnkben ezúttal a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapat eredményeit vesszük górcső alá. Az őszi-tavaszi lebonyolítási rendszer miatt egy gondolat erejéig ugorjunk vissza 2022-es év első felére. Szabó László vezetőedző tanítványaival kifejezetten gyümölcsöző kapcsolatot ápol, amely a sikerekből is visszaköszön.

Nincs könnyű helyzetben a SzoESE, hiszen egy bivalyerős nyugaton szerepel a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság során. Ráadásul a cívédő mellett további két, a négyes döntőbe jutott együttessel kellett tartani a lépést. Végül negyedik helyet megcsípve ott voltak a rájátszásban, de az egész éves sorozatterhelés kiütközött a lányokon és kiestek, de összességében nem érheti szó a ház elejét.

A nyáron tovább fiatalodott Szabó László együttese, több 16-17 éves hölgy kap rendszeres lehetőséget a bizonyításra. Ugyanakkor a riválisok között több olyan együttes is akad, ahol a csapatok kulcsjátékosai magasabb osztályban szerepet kapnak. A fejlődési lehetőség biztosítása mellett nagyobb merítési lehetősége is van így a rájátszásba igyekvő együtteseknek.

Ezzel a statisztikai adattal viszont nem törődött a vasi gárda és győzelmekkel kezdte a 2022/2023-as idényt. Három fordulót követően listavezetőként, veretlenül nézhette a mezőnyt. Később persze érkeztek a nagyobb falatok, a TFSE és az UNI Győr is érvényesítette a papírformát. Ugyanakkor az eddigi mutató rendkívül bíztató. Négy győzelem és két vereség áll a SzoESE neve mellett.

Emellett a nyugati csoport harmadik letöbb pontját termelő támadószekció található Szombathelyen. A kiegyenlített mezőnyben jelenleg a dobogó alsó fokán áll a SzoESE és innen várhatja a folytatást. Nem lesz könnyű, hiszen még hat bajnoki vár a vasi alakulatra, majd következhet a rájátszás. A keleti és nyugati csoport legjobb 4-4 együttese csap össze a Final Fourba jutásért.

Ha az utóbbi célt nem is éri el a fiatal átlag életkorú szombathelyiek, a playoff helyek egyikére feltétlenül esélyesnek számít. Főként, ha a csapatra jellemző kemény védekezést állandósítani tudják és marad továbbra is a hatékony pontgyártás. Ennek fényében bizakodhat Szabó László és a SzoESE szimpatizánsai, hogy egy sikeres szezon ér véget számukra 2023 nyarán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!