Az elmúlt esztendőt rendkívül sikeresen zárta a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya. Valamennyi korosztályban hazai és nemzetközi szinten kiugró eredményekkel térhettek haza márkus Erzsébet tanítványai. A karácsonyi pihenőt követően már a kőkemény munkáé volt a főszerep, hiszen rendkívül sűrű lesz a 2023-as évben is a versenynaptár a súlyemelők számára.

Az első komolyabb megmérettetésre szombaton kerül sor, ráadásul mindezt hazai környezetben teljesíthetik a főszereplők. A Vas Vármegye Bajnokság kiváló lehetőséget nyújt a sportolóknak, hogy számot adjanak tudásukról, szokják az éles pillanatokat, ráadásul a Magyar Súlyemelő Szövetségnek égisze alatt rendezik meg az erőpróbát, amely területi minősítő verseny lesz.

A rendezvény célja nem más, hogy a tehetséges sportolókat sikerrel kapcsolja be a honi versenyrendszerbe. Ennek megfelelően különböző minősítési szinteket kell teljesítenie a résztvevőknek. A Haladás VSE tehetségei a Tóth Géza-súlyemelőteremben, hazai környezetben állhatnak súlyok elé. A délelőtti órákban a kölyök fiúk és lányok bizonyíthatnak.

Ezt követően a serdülő, az ifjúsági, a junior valamint a felnőtt korosztályban induló hölgyeké lesz a főszerep. A mezőny tagjai között több szombathelyi kötődésű ob dobogós versenyző is lesz. A nap zárásaként a serdülőtől a felnőtt urakig bezárólag léphetnek az emelvényre és teljesíthetik az elvárt szintet, esetleg saját rekordjaik megdöntésére is lehetőséget biztosít a verseny.

A rendezvény nyílt erőpróbaként nemcsak helyi, hanem szomszéd vármegyei sportolókat is szeretettel vár, amelynek függvényében változhat a tervezett program menetrendje. A legjobb 1-3. helyezett érmekkel lesznek gazdagabbak, a tét pedig a Vas Vármegye bajnoki címe. Ugyanakkor különdíjjal jutalmazzák az abszolút utánpótlás és felnőtt versenyzőket is.

Időpont: 2023.02.18. szombat
Helyszín: Haladás Sportkomplexum, Tóth Géza-súlyemelőterem

Program:
Hivatalos megnyitó: 10.00
1. verseny – kölyök fiú-leány
mérés: 8.30 – 9.30
verseny kezdete: 10.30
2. verseny – serdülő női, ifjúsági női, junior női, felnőtt női
mérés: 11.00 – 12.00
verseny kezdete: 13.00
3. verseny – serdülő férfi, ifjúsági férfi, junior férfi, felnőtt férfi
mérés: 13.00 – 14.00
verseny kezdete: 15.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!