A téli szünetet követően ismét Magyar Egyetemi és Főiskolai bajnoki várt Szabó László tanítványaira. A szezont kiválóan kezdő SzoESE már a féltávnál bebizonyította, joggal várja a szakmai stáb, valamint a szurkolók is, hogy elérjék a rájátszást érő helyek egyikét. A hosszúra nyúlt pihenőt követően egy hét leforgása alatt háromszor lép pályára a vasi alakulat.

Elsőként, idegenben kellett begyűjteni a győzelemért járó bajnoki pontokat. A Ludovika Csata csapata erre megfelelő ellenfelének ígérkezett, ugyanakkor a fővárosi együttes képes a meglepetésre is. Ezúttal viszont erre nem került sor, csak szorongatni tudta a SzoESE gárdáját. A feldobás után minimális előnyre tett szert a szombathelyi csapat, amely a szünetig őrizni is tudta a fórt.

Ekkor úgy tűnt, hogy sikerülhet ideje korán pontot tenni az összecsapás végére a vendégeknek. Erre azonban nem került sor, mert a Ludovikás lányok precíz védekezéssel rukkoltak ki a harmadik negyed során. Nehezen jutott dobóhelyzetbe a SzoESE, akkor is inkább csak közelről tudtak eredményesek lenni. A különbséget viszont nem igazán faradta a Csata.

Az utolsó felvonásra pedig el is fáradtak a budapestiek és ekkor ismét ritmust váltott Szabó László csapata. A határozott védekezésből, gyors és pontos ellentámadásokat vezettek és sikerült magabiztos különbséggel megnyerni az összecsapást. Kifejezetten elemében volt Mezősi Anna, aki a mezőny legeredményesebb játékosként járult a SzoESE sikeréhez.

Ludovika Csata – SzoESE 46-61 (10-18, 16-17, 13-9, 7-17)

SzoESE: Preisinger B. 2, Mezősi A. 25/9, Püspöki L. 7/3, Balogh V. 7, Plózer P. 16.
Csere: Kardos K. 4, Nemény F. -, Horváth K. -, Hegyi S. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!