Néhány héttel ezelőtt történelmi pillanatokra került sor, hiszen korábban még sosem fordult elő, hogy csapatbajnoki mérkőzéseknek adjon otthont a Szombathelyi Városháza. Különlegességét tovább fokozta, hogy akkor a Haladás VSE olyan együttessel mérte össze tudását, amelynek szintén mindhárom osztályban indult csapata. Ilyenre korábban nem volt példa, ami ebben is történelmi pillanat volt.

Ráadásul az esélyesebb ajkai alakulatot legyőzték Pergel Lászlóék, így joggal reménykedtek hasonló folytatásban. Már csak azért is, mert jó ómennek bizonyult a váltás és ezúttal is a városháza házasságkötő termében bonyolították le a sakk csapatbajnoki fordulót. A szombathelyiek a szuperligában a Hetényi Géza SK-t látta vendégül és esélyesként játszva nyertek is.

A sereghajtó csak egy-egy táblánál tudott meglepetést okozni, de a végeredményt nem tudta így sem döntően befolyásolni. Sokkal nehezebb dolga volt a második számú szombathelyi csapatnak, amely a zalaegerszegi Csutit fogadta. A zalaiak a listavezető helyért van nagy versenyfutásban, így mindenképpen kiütéses győzelemben reménykedtek, ami szerencsére nem sikerült.

A szombathelyiek ugyanis rendkívül kiegyensúlyozott játékkal rukkoltak ki. Kis szerencsével és koncentrációval talán még a pontszerzés is sikerülhetett volna. Az NB II-ben a stabil középcsapatnak számító Ezüst Huszár SE is meglepetésre készült, de csak tisztes helytállásra volt elegendő a teljesítményük. A Haladás játékosai jó játékkal hozták a kötelező győzelmet.

Eredmények:

Szuperliga
Haladás VSE I. – Dr. Hetényi Géza SK (Budapest) 7.5-4.5
Nyert: Kozul, ifj. Héra, Dr. Kovács, Csonka A., Nagy B.
Remi: Németh M., Jankovic, Ruck R., Sárdy P., Némethné Lakos N.

NB I. – Charousek-csoport
Haladás VSE II. – Zalaegerszeg Csuti-Hydrocomp SK 5-7
Nyert: Kiss A., Gömböcz Zs.
Remi: Trbojevic, Krstic, Farkas G., Pergel L., Németh D., Vilics H.

NB II. – Széchenyi-csoport
Haladás VSE III. – Ezüst Huszár SE 7-5
Nyert: Rövid K., Horváth R., Farkas R., Bárdics M., Pergel B.
Remi: Gutmann A., Varga T., Tóth T., Sélley G.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!