Nagy várakozás előzte meg a Haladás VSE első felsőházi rájátszás mérkőzését. A szombathelyiek címvédőként futottak neki az alapszakasznak és a visszafogott kezdés után kiválóan meneteltek Vas Ádámék. A vasi együttes szeptember közepe óta őrzi veretlenségét és ennek eredményeként az alapszakaszt is magabiztos teljesítménnyel nyerték meg.

Csütörtökön viszont megkezdődött a rájátszás, amelynek első felvonását a vasi vármegyeszékhelyen kezdte meg a Haladás. Ellenfele pedig az a Veszprém volt, amely az alapszakasz során alaposan megcibálta a zöld-fehér oroszlán bajszát. Ezúttal is megpróbáltak mindent a vendégek, hogy ne legyen könnyű dolga a szombathelyieknek begyűjteni a három bajnoki pontot.

Nagy elánnal estek egymásnak a felek, bár leginkább a védekezés dominált, hiszen a támadóharmadban kisebb-nagyobb pontatlanságok miatt ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A helyzetek számában és a labdabirtoklás tekintetében viszont a hazaiak álltak jobban. A szünetig jó pár akciót dolgoztak ki a csapatok, ugyanakkor a lélektanilag is fontos első gólra várni kellett.

A második félidőt nagyobb fordulatszámon kezdte a címvédő és nem is kellett csalódnia a nézőknek. A veszélyesség tekintetében is élesebb volt Juanra Calvo csapata, amely a 25. percben Dróth Zoltán egyéni villanásával megszerezte a vezetést. Ezután is mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, de ekkor már a Veszprém próbált nagyobb nyomást helyezni a vasi kapura.

Az utolsó pillanatig nyílt sisakos küzdelmet láthatott a szombathelyi közönség. A veszprémi együttes még az utolsó másodpercekben is veszélyeztettek és nagyon közel álltak a pontszerzéshez. Mivel azonban Alasztics hálója érintetlen maradt, így három ponttal a címvédő gárda gazdagodott. Megérdemelt hazai siker született a forduló rangadóján.

Haladás VSE – Veszprém Futsal 1-0 (0-0)

Haladás: Alasztics M. – Nagy K., Dróth Z., Arnon, Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth Z. (25′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!