Hogy mennyire komoly műhelymunka folyik Szombathelyen jól példázza, hogy mennyi élsportolót adott gör-, és gyorskorcsolya szakágakban. A Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team színeiben versenyző korosztályos sportolók számára pedig kiváló útmutatás is, hogy milyen magaslatokig juthat egy versenyző, amennyiben keményen dolgozik.

Mercs Abigél a téli időszakban szállította rendre az eredményeket. Ha nem a németországi edzőtáborban volt, akkor a különböző világkupa állomásokon állt rajthoz és sikereinek köszönhetően ott lesz a közelgő világbajnokságon. A tehetséges gyorskorcsolyázó korábban azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne alegnagyobb rangú erőpróbán is bizonyítani. Erre pedig minden lehetősége meg is lesz.

A magyar válogatott tehetséges sportolója Mass Start kategóriában bizonyíthat. A Savaria Speedskating Teamben pallérozódó versenyző ott lesz a hollandiai Heerenveenben, ahol március 2. és 5. között mindent a jeges idényzáróról szól. Itt rendezik ugyanis az ISU Gyorskorcsolya Világbajnokságot. Mercs Abigélnak pedig sok sikert kívánunk a versenyzéshez…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!