Hajrájához közeledik a női másodosztályú röplabda-bajnokság, amelynek két vasi szereplője is van. Míg a Haladásra hazai környezetben várt megoldandó feladat, addig a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület lányai idegenbeli fellépésen bizonyíthattak. Nem alakult túl jól a találkozó eleje a tartalékos összeállítású vendégek számára.

Az első és második felvonás során minden létező hibát elkövetett a vasi gárda. Kapkodó és pontatlan játéka eredményeként folyamatos lépéselőnyben játszhatott a Viadukt SE. Negyvenpercnyi játék után pedig már két játszmás előnyben volt a házigazda, egyetlen szettől a győzelemtől. Ezután viszont összekapta magát a szombathelyi röplabda csapat és ez már az eredményességen is meglátszott.

Egyed-Halmosi Noémi állt a SzoESE élére, amelynek keretében a csapatkapitányon kívül csupa fiatal kapott helyet. Először a nyitásfogadás terén lépett nagyot előre a vasi klub, majd a sáncmunkában is elkapták a fonalat. Kiváló csapatmunkának köszönhetően sikerült szépíteni a szettek arányát illetően. A nagyobb feladat viszont csak ezután következett.

A Viadukt érezhette a vesztét, mert a negyedik felvonás során kiegyensúlyozott párharcot láthatott a közönség. Hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban. A hajrá viszont a vendégeké volt, akik 2-2-re módosították az állást. A mindent eldöntő ötödik szettre már elfáradtak a hazaiak, a SzoESE pedig köszönte a lehetőséget és két szettes hátrányból fordítottak és nyertek.

Viadukt SE – SzoESE 2-3 (-21, -13, 15, 21, 11)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Imre Z., Fülöp A., Szalai Cs., Nagy D.
Libero: Tauker S.
Csere: Schnalzer D., Trasca Dzs.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!