YBL WPC – AVUS 7-6 (3-1, 0-2, 2-2, 2-1)

Férfi vízilabda OB I/B 18. forduló – Komjádi Béla Sportuszoda

A szombathelyieknél Szőke Szabolcs és Maciejewski Andrzej 2-2, míg Hajmási András és Szabó Bence Benjámin 1-1 alkalommal volt eredményes.

Az 1. negyedben jól kezdett a szombathelyi csapat. Hajmási András akciógóljával a játékrész derekáig vezetett is az AVUS, aztán egymás után háromszor is beköszöntek a hazaiak, 3-1.

A 2. negyed Szőke Szabolcs 2 góljáról szólt, mindkettő találatot 5 méteresből szerezte az AVUS csapatkapitánya, 3-3.

A 3. negyedben azt jegyezhettük fel, hogy 12 és fél perces gólcsend után emberelőnyből szerzett 2 gólt az YBL, erre Maciejewski emberelőnyből, Szabó B. pedig akcióból válaszolt, 5-5.

A 4. negyedben megint 2 góllal megléptek a fővárosiak, erre a hajrában még Maciejewski reagált, de a döntetlen már nem jött össze, 7-6.

A meccset értékelő Zoufal Norbert, az AVUS edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy az idény legjobb védekezése is kevés volt a bravúrhoz.

– Azt gondolom, hogy a nagyon erős kerettel rendelkező YBL-t 7 gólon tudtuk tartani, sikernek számít. Viszont elől döbbenetesen támadtunk, nagyon pocsékul lőttünk kapura, többször is hasba találtuk a kapusukat. Nagyon sajnálom a végeredményt, mert nagyon kemény meccset jó hangulatban, kellő izgalmak, szép számú közönség előtt játszhattuk le. Igazi rangadó volt, ha minden összecsapásunk így sikerülne, akkor a dobogó környékén lennénk. Így is elégedett vagyok, bár a támadásainkat jobb hatékonysággal kell befejeznünk. Megyünk, edzünk tovább, igyekszünk hétvégén is több frontos megfelelni – fogalmazott a szombathelyiek trénere.

Az OB I/B állása 19 játéknap után: 1. DVSE-Master Good 54, 2. ASI-DSE 45, 3. Invictus 40 (17)…6. YBL WPC 36, 7. AVUS 33 (18)…9. Tatabányai Vízmű SE 22 (18)…14. Kecskemét 0 pont (18).

Az OB I/B 20. fordulójában az AVUS szombaton 10 órakor a Tatabányát fogadja.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!