Utolsó alapszakasz-mérkőzéshez érkezett a női másodosztályú röplabda-bajnokság. A nyugati csoportban érdekelt Szombathelyi MÁV Haladás komoly motiválcióval lépett pályára a hazai pályán megrendezett találkozóra. Amennyiben megnyeri Dr. Mucsi Péter csapata az Emericus elleni fontos összecsapást, akkor a rájátszást az előkelő második helyről kezdheti meg.

Talán a nagy tétnek is köszönhetően meglehetősen visszafogottan kezdte a találkozót a Hali. Könnyű labdákat adott ellenfelének, amit a rivális magabiztosan értékesíteni tudott. A hullámzó labdameneteknek köszönhetően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a kritikus pillanatban az Emericus SE játékosai tudtak nyugodtabbak maradni, így megnyerték az első szettet is.

Úgy tűnt, hogy kijózanító pofon volt a szombathelyi lányok számára az első játszma elvesztése. Ennek eredményeként sokkal koncentráltabb játékkal rukkoltak ki támadásban és védekezésben egyaránt. A vendégek próbálták tartani a lépést a nagyobb iramot diktáló hazaiakkal, de ez csak a második felvonás közepéig sikerült. Innen pedig nem volt megállás, nem lassított a Hali.

A húsz percig tartó második szettel egalizált a házigazda, ezt követően pedig esélyt sem hagyott ellenfelének. Nagyon pontos nyitásokkal bontották meg az Emericus védelmét, a háló közelében pedig sokkal nagyobb hatásfokkal dolgoztak a szombathelyiek, mint ellenfelük. Ennek köszönhetően fordított és nyert 3-1 arányban a vasi gárda, amely így a második helyen fejezte be az alapszakaszt.

Szombathelyi MÁV Haladás – Emericus SE 3-1 (-27, 17, 11, 11)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Fatér V.
Csere: Péter E., Dabronaki E.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!